120 illegale hotels gesloten in Amsterdam

Amsterdam is illegale hotels spuug- en spuugzat. Sinds het begin van het jaar hebben ze er al 120 weten te sluiten, en daarbij een half miljoen euro aan boetes uitgedeeld aan eigenaren. Dat maakte de gemeente Amsterdam vandaag bekend. De gemeente heeft de controles aangescherpt, naar aanleiding van een brand in een illegaal hotel waarbij twee toeristen uit Litouwen om het leven kwamen.

Het probleem met de illegale hotels is dat er vaak te veel mensen op een te kleine ruimte verblijven. De brandveiligheid is in de meeste gevallen niet in orde. Omwonenden klagen steen en been over de toeristen, die veelal dronken zijn, kotsen en voor overlast zorgen. De illegale hotels zijn met name te vinden in het centrum, maar ook in wijken als Zuid.

Op de Wallen is onlangs nog een illegaal hotel gesloten. Dit hotel telde vier verdiepingen met dertig bedden. De toeristen die de politie aantrof bij de inval waren bijna allemaal onder invloed. Bij de inval werden paddozakjes en waterpijpen aangetroffen. Volgens een gemeentewoordvoerder waren rookmelders uitgeschakeld, te zien aan het aantal mensen dat eronder zat te blowen.

Dat de gemeente er bovenop zit om de illegale hotels aan te pakken is te merken aan het aantal die zij dit jaar hebben gesloten. In 2012 wist de politie tussen de 20 en 30 illegale hotels te sluiten. Dit jaar zijn het er al 120.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Photo credit: Defragged / Foter / CC BY-NC

Lees ook:Amsterdam gaat het verhuurders Airbnb en Wimdu lastiger maken
Lees ook:Vier Amsterdamse hotels in top 10 smerigste hotels
Lees ook:Amsterdam krijgt grootste hotel van Nederland
Lees ook:Welcome-teams verwelkomen toeristen in Amsterdam
Lees ook:Schoonste hotel van NL is The Grand

Geen reacties // Reageer