Hotelreport: WestCord Hotel Salland Raalte

Een tijdje geleden bezocht ik een evenement in het WestCord Fashion Hotel in Amsterdam. Na afloop van dit evenement werd ik door Sanne Bakker, Manager Ecommerce van WestCord Hotels verrast met de mededeling dat ik een nachtje mocht gaan overnachten in een WestCord Hotel naar keuze. De waardebon bleef een tijdje onaangeroerd, nog niet wetende wanneer ik hier gebruik van wilde gaan maken. Totdat wij onlangs de keuze maakten om deze zomer niet op reis te gaan, wegens het kopen van ons droomhuis. Helemaal thuisblijven zag ik echter niet zitten, waardoor ik ineens wist wanneer ik de waardebon moest gaan gebruiken!

WestCord Hotels heeft zestien hotels in negen plaatsen, waaronder Amsterdam, Rotterdam en de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. Ik liet mijn keus vallen op het WestCord Hotel Salland in Raalte. Op de website leken alle hotels aangenaam om door te brengen, maar de landelijke/historische uitstraling van het hotel van buitenaf gaf bij mij de doorslag.

Mijn eerste indruk van het hotel was erg positief. Ik hou van binnenplaatsen en laat dit hotel nou net een hartstikke knusse binnenplaats hebben.

Onze kamer vond ik, voor een driesterrenhotel, ook best mooi. Een prima bed, een leuk zithoekje, de mogelijkheid om voor jezelf een kopje thee of koffie te zetten en een prima badkamer. Bovendien was het er schoon en wat ik een groot pluspunt vond was de ventilator boven het bed. Één minpuntje: de hotelkamer heeft een minibar, maar toen wij hier verbleven was deze leeg. Geen idee of dit de bedoeling was. Aangezien wij maar één nachtje in dit hotel verbleven en meer weg waren dan op de hotelkamer hebben wij hier verder niet over geklaagd, maar voor het hotel wel een gemiste kans.

Diezelfde avond aten wij bij Taveerne Tivoli, dat letterlijk op slechts 150 meter van het hotel verwijderd is. We hebben hier eerst in de tuin gezeten te borrelen, waarna we in het restaurant verder gingen met eten. Een aanrader.

Bij restaurant Taveerne Tivoli

Na afloop hebben we in het hotel nog even geborreld, het hotel heeft een klein maar effectief restaurant en even borrelen is goed betaalbaar.

Het lijkt me ook heerlijk om hier ‘s winters eens te zitten. In het midden van het restaurant is een grote open haard, waar prachtige stoelen omheen staan en waar je lekker een bordspel kan doen.

De volgende ochtend konden we aanschuiven bij het ontbijt in het restaurant. Er was een uitgebreid ontbijtbuffet, met allerlei soorten broodjes, verschillende soorten vers beleg, cornflakes, fruit, noem maar op. Niks op aan te merken!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Bezoekje aan WestCord Fashion Hotel Amsterdam
Lees ook:Hotelreport: Fletcher Hotel Gilde in Deventer
Lees ook:Eerste Amsterdamse Hotelnacht in 2013
Lees ook:Hotels in de race voor titel ‘Het Schoonste Hotel van Nederland’
Lees ook:Hotelprijzen dalen licht in Nederland

Geen reacties // Reageer