Review: Les Nuits Antwerpen

2 weken geleden was ik een weekendje in Antwerpen. Of stiekem was het maar een kleine 24 uur. En in die 24 uur probeerde ik natuurlijk zoveel mogelijk van deze wereldstad te zien. Ik sliep in Les Nuits Hotel, een bijzonder en klein boutique hotel, middenin Antwerpen.

Op uitnodiging van Weekendesk mocht ik dit hotel ontdekken. Weekendesk is een boekingssite en vrij nieuw in Nederland. Het bedrijf is in 2000 al opgericht en richt zich voornamelijk op weekendjes weg in bijzondere hotels en korte thematische verblijven. Weekendesk is er ook voor als je bijvoorbeeld niet ver wilt reizen, maar wel een bijzonder hotel wilt boeken. Kortom, de ideale site voor als je iets anders dan anders wilt boeken.

Les Nuits

Les Nuits is een boutiquehotel met 22 kamers. Het hotel ligt op ongeveer een kwartier lopen van Antwerpen Centraal (tip: pak een huurfiets, dan ben je er nog sneller en het is nog goedkoop ook) en het winkelgebied de Meir en het historisch centrum liggen om de hoek. Geen zin om te lopen of te fietsen, dan kun je ook de tram pakken. Er is een tramhalte voor het hotel.

Kamer

Elke kamer is uniek, geen enkele kamer is hetzelfde. Ikzelf verblijf in een deluxe tweepersoonskamer met enorm ligbad, regendouche en apart toilet. De badkamer was gescheiden door een enorme kledingkast, in de kast liggen 2 heerlijke grote badjassen en slippers. Achter de kledingkast een enorm groot bed, een Auping waar ik heerlijk op heb geslapen. Ik overwoog bijna om het bed mee te nemen, maar dat zou denk ik teveel opvallen. Ik ben er nu wel uit dat ik later ook een Auping wil (overigens is dit geen reclame voor Auping, zij verkopen zichzelf wel) maar dan moet ik nog 300 jaar sparen..

Genoeg over Aup.. eh dat bed. Op dat bed lag overigens een handgeschreven (welkomst)ansichtkaart (super leuk en gastvrij idee) met een zakje macarons. Naast het bed elk een houtblokje als nachtkastje. Voor het bed stond een lang bureau, de tv was opgehangen en in het infomapje lagen weer ansichtkaartjes. Op het bureau lag ook een fles water met een paar kopjes. Deze fles zat bij de prijs in.

Mijn kamer op de 3e verdieping lag aan de straatkant, de tram kwam elke 10 minuten langs, maar het was niet storend. De kamer oogde vrij klassiek, met zwarte en witte tonen. Deze kamer is ideaal voor citytrippers, maar ook voor zakenmensen. De wifi is namelijk gratis en goed, zodat je ongestoord lekker kunt doorwerken.

Receptie/Restaurant/Ontbijt
De receptie kan je op de 4e verdieping vinden. Je komt daar met de trap of je neemt de lift. De receptie is een kleine desk en zit in het restaurant. Het restaurant is klein en heeft diverse leuke zitjes, zowel tafeltjes als loungebanken. Er ligt overal fruit en er staat een tray met koffiebroodjes, deze vult de receptie de hele dag aan. Het personeel is zeer vriendelijk en staat graag voor je klaar. Inchecken kon namelijk vanaf 15.00 uur, maar ik kwam al 2 uur eerder. Vonden ze niet erg, de receptioniste regelde meteen een andere, al schone, kamer voor mij. Overigens kom je in dit hotel vooral vrouwen tegen. Driekwart van het personeel is vrouw namelijk en daar zijn ze trots op.

Het ontbijtbuffet is heerlijk en ook heel erg gezond. Ik zie vooral veel, heel veel fruit, sapjes, verschillende soorten elk en yoghurt en ik kon kiezen uit allerlei soorten jam. De keuze is reuze bij dit buffet. Na het ontbijt ga ik nog even douchen, lig ik nog even in het heerlijke bed en moet ik helaas weer uitchecken. Het was kort, maar wel erg leuk in Antwerpen. Benieuwd wat ik allemaal heb gezien in Antwerpen, dat lees je binnen op deze site. En binnenkort meer foto’s van het hotel op deze blog.

Hotel Les Nuits Antwerp (overnachten vanaf 145 euro)
Lange Gasthuisstraat 12, Antwerpen

Meer foto’s binnenkort in een fotoblog. 

Lees ook:Fotoblog: Les Nuits Antwerpen
Lees ook:Review: Koninklijk genieten in Hotel Platanista op Kos
Lees ook:Voorkom identiteitsfraude, laat geen kopie maken van je paspoort in hotels
Lees ook:Familiehotel in centrum Rome
Lees ook:Nieuw bij Fletcher: Boek een Verrassingshotel

Geen reacties // Reageer