Jongerenreizen 2010 Trends; Surfvakanties Frankrijk populair, zuipvakantie is passé.

Trend: Jongeren willen iets doen tijdens de vakantie!

Bij jongerenreizen wordt vaak gedacht aan een kudde comazuipende jongeren op massabestemmingen als Chersonissos of Lloret de Mar. Natuurlijk zijn er nog steeds veel jongeren die voor een zon-, zee- en zuipvakantie kiezen. Echter de trend is dat steeds meer jongeren sportieve activiteiten willen doen of gaan rondreizen tijdens de vakantie, maar dan wel in combinatie met het strand. Vooral surfvakanties aan de Frans Atlantische kust zijn razend populair.

 Surfvakanties

Golfsurfen is de meest beoefende sport tijdens een jongerenreis. De afgelopen jaren zijn surfcamps aan de Atlantische Kust in Frankrijk als paddenstoelen uit de grond geschoten en elk jaar komen er nieuwe surfcamps bij, speciaal voor jongeren. Elk jaar zijn er steeds meer jongeren die de coolste sport van dit moment willen leren; golfsurfen.

Bekijk het verslag van het Brunotti Beachcamp in Vieux Boucau, gemaakt dour Studenten.net

De beste surfcamps voor jongeren in Frankrijk zijn:

1. Brunotti Beachcamp (Mambo)

Als je echt wilt leren surfen kun je het beste naar het Brunotti Beachcamp inVieux Boucau, aangezien hier het meest intensief les (5x 2 uur) gegeven wordt door Nederlandse surfleraren. Bovendien ligt dit beachcamp vlak aan zee in tegenstelling tot de meeste andere jongeren surfvakanties. Ook is deze bestemming minder massaal dan bijvoorbeeld Mimizan of Lacanau.

2. Beachcamp Mimizan (Breakloose en Beachmasters)

Ook hier heb je de mogelijkheid om een uitgebreide surfcursus te boeken, maar je krijgt minder les dan bij het Brunotti Beachcamp (6x 1 uur). Camping Municipal de la Plage ligt 800 meter van zee, wat best ver is. Deze camping is wat massaler dan de andere, mede omdat het O’Neill Surfcamp hier ook gevestigd is.

 

3. Make a Wave / Beachbreak Surfcamp (Vinea)

Dit surfcamp is voor de jeugd (14-16 jaar en 15-19 jaar), maar heft een ideale ligging direct aan het strand en ook hier krijg je intensief surfles (5.2 uur) van Nederlandse surfleraren.

4. O’Neill Surfcamp Mimizan (Mambo, Opvakantie.nl, Club Actif, RHM Buitensport)

Het meest bekende en populairste surfcamp van Frankrijk. Wanneer je surfen en party wilt combineren in één vakantie is dit the place to be.  Per week zijn hier ongeveer 250 jongeren die met elkaar plezier maken en gaan (leren) surfen. Het surfcamp staat onder leiding van surfgoeroe Harry Glotzbach en de Nederlandse surfleraren leren jou graag de technieken van het golfsurfen. Je kunt kiezen uit 2 dagen les (2 uur per dag) of de intensievere cursus van 4 dagen, waarbij je zeker goed leert surfen.

5. Beachcamp Moliets (Breakloose en Beachmasters)

Het duurste surfcamp van allemaal, maar een prima surfcamp. Niet zo massaal als Mimizan en dus alle ruimte om goed te leren surfen zonder dat je anderen in de weg surft. Ook hier krijgt je als beginnen 6x 1 uur les van Nederlandse leraren.

Afrader: Surfcamp Lacanau Ocean (Labyrinth / Beaches)

Lacanau is een te drukke surfspot. De lessen die bij dit surfcamp gegeven worden, worden door Franse surfleraren gegeven. Op zich niks mis mee, maar de lessen worden erdoorheen gestampt en er is weinig sprake van persoonlijke begeleiding. De surflessen zijn hier duur in verhouding met de andere surfcamps. Voor € 119 heb je wel 5x 2 uur les, maar is alleen de huur van je surfboard tijdens de lessen inbegrepen. Bij andere organisaties heb je voor minder geld ook je surfboard voor de hele week inbegrepen.

Rondreizen

Naast surfvakanties gaan ook steeds meer jongeren op rondreis tijdens de zomervakantie. Zowel rondreizen binnen Europa als verre rondreizen zijn populair. Er is in Nederland maar één aanbieder van jongeren rondreizen en dat is Mambo Reizen. Zij bieden o.a. voor 17-25 jarigen jongeren rondreizen aan per trein door Europa, naar Marokko, Costa Rica, Thailand en Zuid Afrika. Voor jongeren tussen de 20 en 35 jaar heeft Mambo wereldwijd een groot aanbod aan rondreizen.

Lees ook:Top 5 beste surfcamps in Frankrijk. Surfvakantie is ‘hot’ onder jongeren
Lees ook:Surfkamp: de 5 beste jongeren surfkampen van 2011 in Frankrijk
Lees ook:O’Neill Surfcamp Mimizan golfsurf jongerenreis – jongerenreizen – jongerenvakanties
Lees ook:Mimizan-plage golfsurfen relaxte surfsfeer
Lees ook:Jongerenreizen Mimizan – O’Neill Surfcamp Mimizan – jongerenreis – jongerenvakanties

Geen reacties // Reageer