Klaar met school? Ga op jongerenreis!

Je hebt het helemaal gehad met school, je hebt je eindexamens gedaan en het wordt de hoogste tijd om met vrienden en vriendinnen lekker de zon op te zoeken en vakantie te vieren! Wat zijn de beste bestemmingen van dit jaar en waar kun je een beetje goedkoop terecht?

Bulgarije

Waar een aantal jaren geleden vooral Spanje, Frankrijk en Portugal de boventoon voerden wat betreft jongerenvakanties, komen de voormalig Oostbloklanden nu behoorlijk op. Tsjechië, Hongarije en Kroatië waren de laatste jaren al erg populair. Daar komt nu Bulgarije bij. Er zijn prachtige hotels met grote zwembaden, de Zwarte Zee is natuurlijk niet zwart maar stralend blauw, en men weet hoe ze een feestje moeten bouwen. Je kunt er prima shoppen, watersporten, op kroegentocht en noem het allemaal maar op. Beachmasters biedt reizen aan vanaf 189 euro.

Marokko

Waarom in Europa blijven als je ook lekker kunt rondreizen in Marokko? Mambo Reizen biedt jongerenrondreizen aan door onder andere Marokko. Je gaat shoppen in Marrakech, je bezoekt het Atlasgebergte, je kunt gaan zeekayakken en je leeft er 1 dag als een local! Als dat geen cultuursnuiven is! Je hebt er wel een iets gevuldere portemonnee voor nodig, de reis is vanaf 1.049 euro, maar het is dan ook all-inclusive.

Met een interrailticket

Ben je iets avontuurlijker ingesteld en wil je heel Europa ontdekken? Met een interrailticket kun je door heel Europa touren met de trein! Zo kom je nog eens ergens! Je hebt toegang tot treinen in 30 landen, in een maand tijd. Oostenrijk, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, de Tsjechische Republiek, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittanië, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, FYR Macedonië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en Turkije. Het is misschien een beetje veel voor een maand, maar je kunt zelf kijken waar je allemaal naartoe wilt. Je hoeft nergens meer specifieke tickets voor te kopen. Voor een ticket van een maand betaal je 422 euro. Ben je jonger dan 25, dan heb je recht op 35% korting!

Last-minute

Nog geen idee waar je naartoe wilt? Boek dan op het laatste moment een Last-minute! Last-minutes zijn er bij Beachmasters al vanaf 39 euro, en er zijn nog veel bestemmingen waar je uit kunt kiezen!

Nederland

Lekker kamperen met een tentje! In Nederland zijn er zat leuke jongerencampings waar je heerlijk met al je vrienden kunt kamperen. Als je echt gaat voor een lang-leve-de-lol camping is het wel handig om specifiek te zoeken naar jongerencampings. Je wilt er bij aankomst niet ineens achterkomen dat de disco om 23.00 uur stopt of dat er alleen maar bejaarden bingo spelen.

Lees ook:Vakanties tot 300 euro
Lees ook:10 goedkoopste steden volgens TripAdvisor
Lees ook:Gratis op vakantie? Word reisreporter bij Studenten.net
Lees ook:Hongarije goedkoopste overnachtingen
Lees ook:In deze landen heb je genoeg aan een identiteitskaart

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Klaar met school? Ga op jongerenreis!

 1. RM

  Als je klaar bent met school is het een aanrader om een mooie reis te gaan maken. Het is goed om wat van de wereld te zien!
  gr roy

    /  
 2. Jan

  Een vakantie naar Marrakech lijkt me idd geweldig!

    /  

Comments are closed.