Heiligschennis: Strippende toeristen in Maleisië weer vrijgelaten

Afgelopen woensdag werden 4 toeristen, waaronder ook een Nederlander, opgepakt in Maleisië. De 4 moesten een paar dagen de cel in, maar zijn vandaag weer vrijgelaten.

Het viertal had namelijk naaktfoto’s gemaakt op Mount Kinabaru en op social media gezet. En laat dat nou net een heilige berg zijn waar een paar dagen later een aardbeving was. De lokale bewoners waren woest en volgens de autoriteiten hebben de toeristen met hun naaktactie de goden ontstemd en daardoor de aardbeving uitgelokt. Ook de vice-premier sprak er schande van en ging op zoek naar de daders.

Woensdag werden de beruchte 4, waaronder 1 Canadees, een Nederlander en 2 Britten, opgepakt. Vrijdag moesten de mannen voor de rechter verschijnen en deze liet de mannen weten dat ze nog 3 dagen in de cel mochten blijven. Vandaag betaalde de advocaat van de strippende toeristen de boetes, mochten ze de cel weer verlaten en werden direct op een vliegtuig naar Kuala Lumpur gezet, om vanuit die stad rechtstreeks naar huis te vliegen.

De politie in de regio Sabah is nu nog op zoek naar de andere 6  buitenlanders die ook naakt op de berg liepen. Maar waarschijnlijk laten deze 6 zich niet meer zien in het land.

 

Lees ook:Heiligschennis: Naakte Nederlandse toerist opgepakt in Maleisië
Lees ook:Naaktfoto’s: Maleisië opent jacht op Chinese toeristen
Lees ook:Na aardbeving: Bergbeklimmers mogen Mount Everest weer beklimmen
Lees ook:6 Nederlandse toeristen en 1 Nederlandse inwoner van Chili nog zoek
Lees ook:Spaanse toeristen verkracht in Acapulco

Geen reacties // Reageer