Ryanair voert alcoholverbod in tussen Groot-Brittanië en Ibiza

3 maanden geleden voerde vliegtuigmaatschappij een alcoholverbod in op vluchten tussen Glasgow en Ibiza. Maar de Britten blijken vaker dronken dan nuchter te zijn op deze vluchten en daarom heeft Ryanair een drastische beslissing genomen. De Ierse vliegtuigmaatschappij serveert geen druppel drank meer in toestellen op vluchten tussen Groot-Brittanië en Ibiza.

Passagiers die nu vanuit Groot-Brittanië naar Ibiza vliegen, kunnen voortaan geen bier, wijn of andere schnapps meer bestellen aan boord. Passagiers mogen ook geen alcohol meenemen aan boord, ook niet als het in een gesealde verpakking zit. Bij de gate zal alle bagage doorzocht worden op aanwezigheid van drank. Wil je toch drank meenemen, dan kan dat wel, mits je het in je koffer stopt en niet in je handbagage. Heb je toch drank bij je, dan zal je uit het vliegtuig verwijderd worden, mits het vliegtuig nog op de grond staat natuurlijk.

Daarnaast heeft Ryanair nog een waarschuwing voor de passagiers. Passagiers die asociaal gedrag vertonen voor het opstappen, zullen uit de rij gehaald worden. Voor Ryanair is het bannen van alcohol aan boord wel een verlies aan inkomsten, maar de veiligheid en de comfort van de passagiers gaat voor.

De vluchten van Ryanair naar Ibiza zijn berucht. Op de vliegvelden werd er al vaak gefeest en gedronken en dat ging in het vliegtuig gewoon door.  De passagiers waren vaker dronken dan nuchter. In 2013 moest een vliegtuig zelfs een noodlanding maken bij Parijs, omdat de passagiers zo dronken waren dat ze agressief werden en complete chaos veroorzaakten.

Ryanair hoopt met deze maatregel toekomstige incidenten door drankmisbruik te voorkomen.

Bron: HLN.be

Lees ook:Ryanair voert alcoholverbod in tussen Schotland en Ibiza
Lees ook:Rusland is dronken passagiers in het vliegtuig spuugzat
Lees ook:Transavia-vliegtuig twee keer terug naar Schiphol
Lees ook:Ryanair: ‘driekwart passagiers wil staan’
Lees ook:(Filmpje) Dronken man verstoort vlucht Ryanair

Geen reacties // Reageer