Echtpaar in tent overleden aan koolmonoxidevergiftiging

Een verschrikkelijk bericht: in een tent op een camping in het Achterhoekse Neede is een echtpaar overleden aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging. Waarschijnlijk hadden zij geprobeerd met hun kooktoestel de tent enigszins te verwarmen. Dit is hun uiteindelijk fataal geworden.

Reanimatie

De 60-jarige man en zijn 54-jarige vrouw waren gisteren in hun tent onwel geworden. Hulpdiensten waren snel ter plekke maar reanimatie mocht niet meer baten.

Meer slachtoffers in 2012

Het echtpaar is niet het eerste slachtoffer van koolmonoxidevergiftiging dit jaar. In Groot Brittannië kwam dit jaar een veertienjarig meisje om het leven nadat zij een gebruikte wegwerpbarbecue in haar tent had laten staan.

Veilig kamperen

Ik kan maar niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om bewust en veilig te kamperen. Een tent is zeer compact, en ook al zou je denken dat tenten goed ventileren, dat geldt niet voor gassen. Mocht je het koud hebben in je tentje is het zeer belangrijk om nooit een gastoestel te gebruiken om jezelf op te warmen. Ook wegwerpbarbecues die al lange tijd niet meer branden blijven gevaarlijk. Zet deze daarom nooit in je tent, hoe ongevaarlijk het ook lijkt.

Iedereen die wel eens gekampeerd heeft bij lagere temperaturen zal beamen dat het moeilijk is om jezelf warm te krijgen in een tentje. Een simpel dekentje of extra kleding wil niet altijd helpen. Ik ben zeer benieuwd of er mensen tips hebben om warm te blijven in een tent? Deel deze in een reactie!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Britse tiener sterft in tent door wegwerpbarbecue
Lees ook:ANWB verwacht dat 2,3 miljoen kampeerders naar het buitenland gaan
Lees ook:Kamperen op een vlot in Flevoland
Lees ook:Review: Pop-up tent Rocky van Obelink.nl + winactie!
Lees ook:Kamperen op natuurcamping wint terrein

1 Reacties // Reageer

One thought on “Echtpaar in tent overleden aan koolmonoxidevergiftiging

  1. petra

    Beneden een bepaalde temperatuur niet kamperen?Tenzij je dakloos bent en niet anders kan, natuurlijk.Anders zorgen dat je verhoogd slaapt.Lang ondergoed dragen, thermokleding dragen, muts en sjaal dragen.Maar zo armoedig allemaal, met kou kamperen, dus gewoon betere temperaturen afwachten en intussen dagtochten maken en thuis of in hotel slapen.

      /  

Comments are closed.