Kamperen op natuurcamping wint terrein

Glamping of kamperen op een natuurcamping? Alhoewel je zou denken dat Glamping, het glamoureuze kamperen, steeds meer aan terrein zou winnen, is het juist het natuurkamperen dat steeds meer in trek is bij Nederlanders. Volgens Stichting Natuurkampeerterreinen zijn er dit jaar 12% meer overnachtingen op natuurcampings als vorig jaar.

En wat is nou precies een natuurcamping? Een camping met zeer beperkte voorzieningen: auto’s mogen niet naast de tent zien, er zijn zeer simpele sanitaire voorzieningen en sommige van deze campings zijn niet eens aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. In Nederland zijn 137 van dit soort campings. Vorig jaar kwamen waren er een half miljoen overnachtingen op dit soort campings.

Tussen een Glamping en een natuurcamping zit natuurlijk nog een heel scala van ander soort campings, wél met voorzieningen, maar niet van het superluxe soort. Het aantal overnachtingen op dit soort gewone campings loopt de laatste tijd terug.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Meer toeristen overnachten in Nederland
Lees ook:Kamperen en citytrip in één is schot in de roos
Lees ook:Glamping blijft hot in 2013
Lees ook:New York haalt recordaantal bezoekers binnen
Lees ook:Glamping Magazine krijgt online toevoeging

Geen reacties // Reageer