Persoonlijk: Vier redenen waarom ik hou van kamperen

Voor sommige stellen is het funest voor hun relatie, maar sinds Henk en ik voor het eerst samen een haring de grond in sloegen is onze relatie er alleen maar beter op geworden, en onze drang om te gaan kamperen alleen maar groter. Waar de één er niet aan moet denken om ‘s nachts uit een slaapzak te moeten kruipen, heel voorzichtig om de ander niet wakker te maken, op slippers door het natte gras te lopen om op tweehonderd meter afstand naar het toilet te kunnen, is de ander dolenthousiast over tentjes opzetten, koken op een tweepitstoestelletje en het geluid van kabbelende beekjes rondom de camping. Ik behoor absoluut tot de tweede soort, al sla ik een leuk hotel ook echt niet over. Maar wat is het nou dat ik kamperen zo leuk vindt? Hieronder volgen vijf redenen:

1. Kamperen is voor iedere laag van de bevolking

Op een camping kom je allerlei verschillende types mensen tegen. Van een dokter die, weliswaar met high-tec caravan, zijn welverdiende vakantie in de natuur door wil brengen tot de gezinnen met modaal inkomen, hond en twee kinderen. Op een camping maak je makkelijk een praatje en ontmoet je mensen die je anders misschien nooit zou tegenkomen. Waar contacten leggen in een hotel nog wel eens lastig is, maak je op een camping binnen no-time nieuwe kennissen.

2. Regen wordt leuk wanneer je in een tentje zit

Je neemt een goed boek, je zet wat lekkers op tafel en geniet van het moment. Regen kan heel vervelend zijn (zeker als het twee weken non-stop regent), maar wordt in een tentje op een bepaalde manier iets romantisch.

3. Er is geen digitale verleiding

Oké, eerlijk is eerlijk: tegenwoordig zijn er een hoop campings die free wi-fi aanbieden, maar in principe kan je offline een vakantie doorbrengen. Je neemt daardoor meer tijd voor elkaar, om met elkaar te praten of spelletjes te spelen, zonder dat je je tijd verdoet met het nutteloos zappen naar Dr. Phill of TLC.

4. Je zit midden in de natuur

Een camping is vaak een fantastische uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten of om te kanovaren. Daarnaast kan je als je geluk hebt ‘s ochtends konijntjes spotten, genieten van het geluid van een specht die in een boom zit te timmeren en het geluid van koeien die mét koebel in de bergen rondlopen. En dat heb je toch duizend keer liever dan ruziënde kroeggasten die zich samenvoegen onder jouw hotelraam?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Met de tent naar Denemarken
Lees ook:Kerk verliest rechtszaak van hotel
Lees ook:Kampeervoorbereidingen
Lees ook:Camping in winkelraam
Lees ook:Nieuwe manier van kamperen in hangmat-tent

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Persoonlijk: Vier redenen waarom ik hou van kamperen

 1. Mem

  Ik mis reden ‘vijf’. ;)

    /  
 2. Femke

  Nog een reden: Je brengt tijd met familie door! ;)

    /  
 3. Johanna Kommerie - Gercama Auteur

  Ook dat natuurlijk Femke!

    /  

Comments are closed.