Tsjechië populair bij Belgen en Nederlanders

Tsjechië is mateloos populair bij Nederlanders en Belgen. Nederlanders bezochten in 2011 3,9% meer Tsjechie dan in 2010. Voor onze Zuiderburen geldt een percentage van 4,3%. Daarmee waren meer dan 900.000 overnachtingen gemoeid. De populariteit is voornamelijk te danken aan dat het er zo goedkoop is.

Diversiteit

Tsjechië is na onze buurlanden België en Duitsland nu de populairste bestemming. Het land wordt geroemd om zijn diversiteit, betaalbaarheid (het is er erg goedkoop vertoeven) en authenticiteit. Vakantieland Tsjechië beschikt het hele jaar over een divers aanbod: voor actieve outdoorvakanties ben je in het Reuzengebergte op de goede plek, cultuur snuiven kan bij de twaalf Unesco werelderfgoederen, een citytrip maak je inPraag, en ook wintersport kan prima in Tsjechië.

Bier

Veel Nederlanders gaan naar Tsjechie omdat het er zo goedkoop is. Zo kost een biertje er gemiddeld een euro en is uit eten gaan erg betaalbaar, ook wanneer je met het hele gezin gaat.

Lees ook:Voor wellness ga je naar Tsjechië
Lees ook:Finishvlag om premier te verwelkomen
Lees ook:Recordaantal Nederlanders naar Kroatië in 2012
Lees ook:Minder wintersporters gewond
Lees ook:Ongeluk met Nederlandse bus; 12 gewonden

Geen reacties // Reageer