Slaapplek tijdens EK kan goedkoop

Wie nog een slaapplaats zoekt voor tijdens het EK-voetbal over 33 dagen moet zijn best doen om een betaalbare plaats te vinden.Voor de laatste tweepersoons hotelkamers in het Oekraïense Charkov betaal je voor tijdens de EK-periode zo’n 1000 euro. Goedkopere opties zijn er gelukkig ook nog.

Hostel

Kieskeurig moet je echter niet zijn wanneer je een goedkoper slaapplaatsje zoekt in Charkov. Hostels kosten plusminus 90 euro per nacht, voor een 8-persoonskamer. Aan de rand van de stad Kiev zijn ook enkele Bed & Breakfasts die ongeveer 5 keer hun normale prijs rekenen.

Goedkoop

Helemaal goedkoop is om bij mensen thuis te overnachten. Veel Oekraïners willen hun gastvrijheid laten zien en bieden slaapkamers voor een zacht prijsje, of zelfs helemaal niets. Via de website Couchsurfing zijn er al Nederlanders die een gratis slaapplekje hebben weten te bemachtigen in Charkov. Via de site rooms4free bieden Oekraïners eveneens gratis slaapplaatsen aan in hun huis om de Oekraïense gastvrijheid te tonen en uit protest tegen de enorme prijzen die hotels rekenen. De site waarschuwt dat het de mensen die woonruimte aanbieden, niet screent. Het is dus even kijken of je iemand betrouwbaar genoeg acht of niet.

Kamperen

Ook op de Oranjecamping zijn nog plaatsen vrij. Let op: hier tast je voor bepaalde plaatsen wel flink in de buidel. Gezelligheid is dan echter wel geboden!

Lees ook:Oranjecamping in onderhandeling over eigen merk bier
Lees ook:Oekraïne voert rookverbod in
Lees ook:Oranjecamping tijdens EK wel winstgevend
Lees ook:Stralend op de foto met kernreactor 4
Lees ook:Hotels laten betalen voor Wi-Fi

1 Reacties // Reageer

One thought on “Slaapplek tijdens EK kan goedkoop

  1. Johanna Gercama Auteur

    @Paul, ik heb de reactie van frovola gemarkeerd als spam.

      /  

Comments are closed.