Piloot van gecrasht vliegtuig Ethiopian Airlines vloog de verkeerde kant op

ethiopian-airlines-crashDe piloot van de Boeing 737-800 van Ethiopian Airlines die maandag in de Middellandse Zee stortte, vloog in een andere richting dan de verkeerstoren op de luchthaven in Beirut had opgedragen. Dat heeft de Libanese minister van Transport Ghazi Aridi vandaag gezegd, melden internationale media. Volgens Aridi had de luchtverkeersleiding in Beirut aan de piloot gevraagd om zijn koers te wijzigen. Maar die maakte een “snelle en vreemde bocht”, waarna het vliegtuig in de nacht van zondag op maandag van de radar verdween en in zee stortte. De minister van Defensie Elias Murr zei dat de piloot om onduidelijke redenen instructies van de controletoren had genegeerd. “Er was hem gevraagd om een bocht te maken om een onweer te ontwijken, maar hij vloog in precies de tegengestelde richting”. Volgens Ethiopian Airlines had de piloot meer dan 20 jaar ervaring.

 

Het vliegtuig stortte maandagnacht kort na het opstijgen in Beiroet in Libanon in zee. Hoogstwaarschijnlijk zijn alle 90 inzittenden omgekomen. Intussen zijn al 30 lichamen geborgen. Ook vandaag wordt nog verder gezocht naar slachtoffers.

Waarschijnlijk is het slechte weer de oorzaak van de crash. Naar de zwarte doos van het toestel, waarmee de oorzaak kan worden achterhaald, wordt nog gezocht.

Lees ook:Zwarte dozen neergestort Ethiopian Airlines vliegtuig gevonden
Lees ook:Vliegtuig neergestort in Libanon: zeven overlevenden teruggevonden
Lees ook:Toch geen overlevenden vliegtuig crash Ethiopian Airlines voor de kust van Libanon
Lees ook:Zwarte doos neergestort Ethiopian Airlines vliegtuig gevonden
Lees ook:Zwarte doos van gecrasht Ethiopian Airlines vliegtuig geborgen

Geen reacties // Reageer