KLM vliegtuig stijgt op vanaf taxibaan

Op Schiphol is vanavond een toestel van KLM opgestegen vanaf een taxibaan parallel aan de startbaan in plaats vanaf de startbaan zelf. Dat hebben de luchthaven, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en KLM laten weten. Het vliegtuig vertrok vervolgens zonder problemen , maar niet volgens de procedures. Het ging om een Boeing 737 van de KLM die vanaf de Zwanenburgbaan richting het noorden had moeten opstijgen. In plaats daarvan gaf de gezagvoerder op de taxibaan gas en steeg het toestel van daar op. Wat er precies verkeerd is gegaan, is niet duidelijk.

De fout werd gemaakt aan het begin van de avond na zonsondergang. Het incident is aangemeld bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het is nog niet bekend of deze organisatie het incident ook daadwerkelijk onder de loep neemt.

Lees ook:Weer een Air Berlin vliegtuig gestrand in de sneeuw
Lees ook:Dreigtelefoontje houdt Transavia toestel in Rotterdam aan de grond
Lees ook:Kotszakje met woord bom houdt vliegtuig aan de grond
Lees ook:Air Berlin vliegtuig slipt van startbaan in Dortmund
Lees ook:Kritiek op Schiphol en Corendon na incident

1 Reacties // Reageer

One thought on “KLM vliegtuig stijgt op vanaf taxibaan

  1. tamara

    als het om een boeing 737 gaat waarom zetten ze er een foto bij van een fokker 70.
    van het jaar ook met klm vliegen en hopen dat ze ook niet van de taxibaan vertrekken.

      /  

Comments are closed.