Geen vliegverkeer naar Canarische Eilanden door storm; duizenden passagiers gestrand

Hevige stormen hebben het luchtvaartverkeer op de Canarische Eilanden zpo goed als platgelegd. De Spaanse luchthavenbeheerder AENA deelde mee dat vooral de eilanden La Palma, El Hierro en La Gomera zijn getroffen. Daar werden vanmiddag alle vluchten afgelast. Op de drie eilanden zijn er sinds zondag praktisch geen vluchtverbindingen meer. Door de afgelastingen zijn 9.000 passagiers gestrand en kunnen niet meer naar huis vliegen.

 

Reizigers vanuit Nederland hebben vooralsnog geen last van de problemen. Er zijn dinsdag geen vluchten meer naar de Canarische eilanden, aldus een woordvoerster van Schiphol. De eerstvolgende vluchten vanuit Nederland richting de eilandengroep vertrekken woensdagochtend. Het is maar de vraag of deze vluchten door kunnen gaan. Reizigers die morgen naar de Canarische Eilanden vliegen worden geadviseerd de vertrekinformatie op Schiphol.nl in de gaten te houden en eventueel contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

 

De autoriteiten hebben voor alle Canarische eilanden een weeralarm afgegeven. Meteorologen voorspellen stormen met windsnelheden tot 120 kilometer per uur. Op het Spaanse vasteland hinderen aanhoudende sneeuw- en regenval het wegverkeer. In Andalusië in het zuiden van het land zette de regen vele wegen onder water. In het noorden en het centrum moesten verschillende bergpassen wegens de zware sneeuwval gesloten worden.

Lees ook:Chaos op Schiphol, veel vluchten vertraagd of geannuleerd
Lees ook:Nieuwssite over Canarische eilanden gelanceerd
Lees ook:Luchtverkeer in Noordwest Europa plat door aswolk. 90.000 passagiers op Schiphol gestrand
Lees ook:Vliegtax Turkije en Canarische eilanden mogelijk omlaag
Lees ook:KLM: 50% Europese vluchten en 50 intercontinentale vluchten op dinsdag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Geen vliegverkeer naar Canarische Eilanden door storm; duizenden passagiers gestrand

  1. Pingback: RyanAir vliegtuig landt op verkeerde eiland | Travel