Tips voor online inchecken: Hoe scoor je die stoel met extra beenruimte bij de nooduitgang in het vliegtuig?

Als je een lange vliegreis maakt is het wel zo prettig om een goede stoel in het vliegtuig te hebben. Meestal bieden de zitplaatsen bij de nooduitgang meer beenruimte dan andere plaatsen in het vliegtuig. De ene zitplaats is de andere niet. In elk vliegtuig zijn er een paar plaatsen, die de beste zijn en als je slim bent zit jij daar! De website Seatguru heeft van vele luchtvaartmaatschappijen een tekening van alle toestellen die er zijn met daarop aangegeven wat de beste plaatsen in het vliegtuig zijn. Leuk om te weten, maar hoe bemachtig je dan die beste plek?

 

Hieronder een aantal tips hoe je de beste zitplaats in het vliegtuig scoort.

Geef bij boeking op dat je extra beenruimte wenst!

Dit geldt niet voor iedereen, maar wanneer je erg lang bent (langer dan 2 meter) is het aan te raden bij boeking van je vliegticket aan te geven dat je extra beenruimte wenst. Laat in de boeking de volgende notitie noteren: “Please provide extra legroom, passenger is longer than 2 meters”.

Luchtvaartmaatschappijen zullen nooit kunnen garanderen dat je door deze melding extra beenruimte krijgt, maar het vergroot wel je kansen. Sommige luchtvaartmaatschappijen geven bij de online incheck geen mogelijkheid de stoelen bij de nooduitgang te boeken.

 

Laat het reisbureau vast je stoel reserveren

Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kunnen reisbureaus via hun reserveringssysteem al 6 weken voor vertrek een stoel reserveren. Dit is dus voordat de online incheck open gaat. Het geldt lang niet voor alle luchtvaartmaatschappijen, maar een aantal grote maatschappijen geven deze mogelijkheid.

 

Online inchecken, wees er snel bij!

Tegenwoordig kun je via internet 24 of 48 uur voor vertrek online inchecken en je stoel naar keuze reserveren. Wil je weten welke zitplaatsen als goed worden aangemerkt, check dan de website van Seatguru. Hier vind je plattegronden van de toestellen van diverse maatschappijen en de stoelindelingen. In het groen is aangegeven welke stoelen het beste zijn met daarbij opmerkingen.

Wil je de beste zitplaats reserveren, dan is het aan te raden binnen enkele minuten nadat de online incheck open gaat in te checken. Niet wachten, maar meteen doen. Vaak zijn de beste zitplaatsen in no-time vergeven aan anderen.

 

Uitbesteden van je incheck

De website checkmein.eu biedt reizigers tegen een kleine vergoeding (€ 9 per enkele reis en € 15 per retour) de service het online inchecken voor je te regelen. Vaak gaat de online incheck pas ’s nachts open en zij bieden een 24/7 service en garanderen je dat je ingecheckt wordt binnen 10 minuten na opening van de online incheck. Helaas kunnen ze niet garanderen dat je ook daadwerkelijk de stoel van je voorkeur krijgt, maar ze zeggen in 95% van de gevallen succesvol te zijn.

Een garantie om de beste zitplaats in het vliegtuig te krijgen is niet te geven, maar wanneer je deze tips opvolgt is de kans zeker groter dat het je wel gaat lukken. Succes en een fijne vlucht!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Scoor de beste zitplaats in het vliegtuig!
Lees ook:Scoor de beste zitplaats in het vliegtuig
Lees ook:3FM DJ Coen Swijnenberg start beenruimte-actie tegen KLM
Lees ook:Prijzenoorlog: Minder beenruimte in vliegtuig
Lees ook:Dikke mensen betalen extra bij KLM. Terecht of niet? Hoe zit het nou echt met de Fat Tax?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Tips voor online inchecken: Hoe scoor je die stoel met extra beenruimte bij de nooduitgang in het vliegtuig?

  1. Online check-in

    Als je problemen in hebt bij het verkrijgen van aan luchthaven dan nu geen zorgen te maken, Zoals u uw stoel kunt boeken van http://www.checkmein.eu /nl/ site en u bereikt kunt gratis naar de luchthaven! en dan hoeft u zich geen zorgen te maken over staan in de rij voor de controle in! Deze site zal u online inchecken!

      /  
  2. online inchecken

    In een lange vlucht is het zo leuk om een goede plaats in het vliegtuig hebben. Meestal geef ik de voorkeur, stoelen met meer beenruimte dan andere plaatsen in het vliegtuig.

      /  

Comments are closed.