Minder koffers kwijt op luchthavens door minder passagiers

Het aantal koffers dat het afgelopen jaar kwijtgeraakt is op luchthavens wereldwijd is gedaald met 25%. De daling komt vooral omdat er wereldwijd 60 miljoen minder passagiers op het vliegtuig gestapt zijn. Het afgelopen jaar zijn wereldwijd zo’n 25 miljoen koffers kwijtgeraakt op de luchthavens. Dat staat in het jaarlijkse bagageonderzoek van SITA, leverancier van bagagesystemen. De koffers die kwijtraakten, werden in de meeste gevallen snel weer gevonden en afgeleverd bij de eigenaren.

 

Van de totale hoeveelheid bagage kwam 1,1 procent niet gelijktijdig met de eigenaar aan op de eindbestemming. In 2008 was dat nog 1,45 procent en het jaar daarvoor zelfs 1,8 procent. Volgens SITA zijn de betere cijfers over 2009 deels te verklaren door de afname van het aantal reizigers. Het aantal reizigers daalde met ongeveer 60 miljoen wat neer zou komen op zo’n 600.000 minder koffers. Het aantal koffers dat vorig jaar kwijtraakte, daalde echter van 33 miljoen naar 25 miljoen.

Lees ook:Minder koffers vermist
Lees ook:Aantal vliegpassagiers blijft maar dalen
Lees ook:Aantal toeristen wereldwijd op recordhoogte van 842 miljoen
Lees ook:Minder passagiers voor Austrian Airlines
Lees ook:Nederlanders bezuinigen meer op korte dan lange vakanties

Geen reacties // Reageer