Vliegtuig met Poolse president stort neer, alle 132 passagiers dood

Een vliegtuig met aan boord de Poolse president Kaczynski is vanmorgen neergestort bij de luchthaven van de Russische stad Smolensk. Alle 132 inzitttenden van het toestel zijn dood. Ook de vrouw van Kaczynski, de president van de Poolse centrale bank en andere hoogwaardigheidsbekleders zaten in het vliegtuig.

 

Het vliegtuig, een Toepolev 154, stortte neer in de mist, 1,5 kilometer voor de landingsbaan. Kaczynski was onder weg naar het westen van Rusland om daar vandaag een herdenking bij te wonen van de 17.000 Poolse militairen die in 1941 werden vermoord door de geheime dienst van de Sovjet-Unie.

Lees ook:Gecrasht vliegtuig vloog te hard
Lees ook:Nederland-Rusland
Lees ook:Vliegtuig breekt na uitglijder
Lees ook:De kortste landingsbaan
Lees ook:Camping bij Marseille geëvacueerd door bosbrand

Geen reacties // Reageer