Vandaag geen vluchten van en naar Schiphol. Oa. KLM, Transavia, Martinair en Arkefly cancellen zaterdagvluchten.

Foto: Koen de Regt/RTL: Cameraman filmt lege balies

Waarschijnlijk blijft Schiphol vandaag gesloten. KLM heeft alle vluchten voor zaterdag 17 april al geannuleerd en Transavia heeft de vluchten opgeschort tot 20.00 uur, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat er na 20.00 uur weer gevlogen wordt. Ook Martinair heeft de geplande vluchten met minimaal 24 uur uitgesteld. Arkefly zegt nog niet te weten wanneer er weer gevlogen kan worden. De wolk vulkanische as blijft onder de huidige weersomstandigheden voorlopig boven het Europese vasteland hangen. Het voorlopige bericht is dat het Nederlandse luchtruim ten minste tot zaterdag 14.00 uur gesloten blijft, maar op korte termijn zal er waarschijnlijk een bericht komen dat de luchthaven de rest van de dag gesloten blijft. Onofficiële bronnen melden dat de luchthaven vandaag niet open gaat.

Behalve in Nederland vliegen er ook geen vliegtuigen in onder meer Engeland, Wales, het noorden van Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Noord-Italië.

Transavia

Alle vluchten van transavia.com van/naar Nederland en van/naar Denemarken tot zaterdag 17 april 20.00 uur zijn geannuleerd. Transavia verzoekt passagiers dringend geen contact op te nemen met het call centre in verband met de zeer beperkte bereikbaarheid op dit moment. Reizigers die rechtstreeks bij transavia.com geboekt hebben worden door Transavia op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen via email. Reizigers die via een reisbureau geboekt hebben worden geadviseerd contact op te nemen met het reisbureau.

Arkefly

In tegenstelling tot andere maatschappijen geeft Arkefly nog geen verwachting af wanneer er weer gevlogen kan worden. “Het is nog niet bekend wanneer het luchtruim weer opengesteld zal worden”, laat Arkefly op de website weten. Arkefly raadt passagiers de actuele vertrektijden op Schiphol.nl te raadplegen. Via het speciale telefoonnummer 070 3071111 (openingstijden 09.00 – 21.00 uur) kunnen passagiers informatie inwinnen en vluchten eventueel omboeken of annuleren.

Martinair

Martinair heeft alle vluchten uitgesteld met 24, 48 of 72 uur. Op de Martinair website kun het actuele vluchtschema raadplegen.

Lees ook:Transavia en Arkefly bereiden zich voor op opengaan luchtruim. Volg de vluchtstatus op internet en kom niet naar Schiphol!
Lees ook:Arkefly vliegt vaker naar Curacao, Martinair verhoogt frequentie op de Caribbean
Lees ook:Arkefly vliegt weer op schema
Lees ook:Transavia: onduidelijk of er vanmiddag gevlogen kan worden
Lees ook:Zeker tot 18.00 geen vliegverkeer. Zeker tot na het weekend problemen

Geen reacties // Reageer