United Airlines vliegtuig maakt noodlanding op Azoren

Een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines dat van Washington naar Moskou op weg was, heeft “uit voorzorg” een noodlanding gemaakt op een legerbasis op de Azoren (Portugal), zo heeft Luc Cavelier, een Belgische passagier aan boord van de Boeing 767 gemeld. Een woordvoerder van UA in Londen sloot een verband met de aswolk van de vulkaanuitbarsting in IJsland uit.

De Belg, die in business class op vlucht UA964 zat, merkte dat er een scherpe geur uit de cockpit van het vliegtuig kwam en vroeg aan de boordcommandant wat er aan de hand was. “De boordcommandant zei me dat de motor niet meer werkte en dat er geen elektriciteit meer was aan boord.” Het toestel, dat 179 mensen aan boord had, vloog toen over de Atlantische Oceaan. Het vliegtuig loste een deel van de kerosine om rond 09.15 uur een noodlanding te maken op een militaire basis op de Azoren.

Niemand raakte gewond. De passagiers werden naar een loods van de legerbasis gebracht. De brandweer ging daarna aan boord van het vliegtuig voor de gebruikelijke verificaties. De oorzaak van het incident is nog niet bekend. UA stuurde een ander vliegtuig om de reizigers op hun bestemming te brengen.

Lees ook:Noodlanding Pakistaans vliegtuig in Zweden na bommelding
Lees ook:Passagiers Ryanair vliegtuig gewond na valduik
Lees ook:Opnieuw incident met Australisch vliegtuig
Lees ook:Geslaagde noodlanding vliegtuig zonder voorwiel live op Japanse tv
Lees ook:Noodlanding na gat in romp van vliegtuig

Geen reacties // Reageer