Easyjet: zondag mogelijk geen vluchten naar Zwitserland, Zuid/centraal Frankrijk, Noord-Italië en Noord-Portugal

EasyJet houdt er rekening mee dat er geen vluchten uitgevoerd kunnen worden op zondag 9 mei naar Zwitserland, Zuid/centraal Frankrijk, Noord-Italië en Noord-Portugal. De Ijslandse vulkaan spuwt weer meer as uit, waardoor de luchtvaart in Europa weer veel hinder ondervindt. Vluchten naar de VS, Canada en Carribean vliegen met vertragingen, aangezien ze om de aswolk heen moeten vliegen. De aswolk ligt boven de Atlantische Oceaan en verplaatsts zich mogelijk naar de bovengenoemde landen. In Nederland zijn er geen problemen met as in de lucht, maar het vliegverkeer naar het zuiden en westen ondervindt wel veel hinder van de nieuwe aswolk. Diverse vluchten zijn geannuleerd.

Lees ook:Eurocontrol: geen enkele Europese luchthaven in de No Fly Zone
Lees ook:Aswolk zorgt voor vertragingen in de luchtvaart
Lees ook:Vluchten op Schiphol vertraagd, chaos in Duitsland en Frankrijk door sneeuw
Lees ook:Europees luchtverkeer weer vrijwel normaal na nieuwe aswolk
Lees ook:Luchtverkeer in Madrid volledig lam door hevige sneeuwval

Geen reacties // Reageer