Rel om Ruben in Libië

In Libië is een rel ontstaan over de situatie rond het vertrek van Ruben, de 9-jarige Nederlandse jongen die een vliegtuigcrash in Tripoli overleefde. Het mediabedrijf van Seif al-Islam, de zoon van de Libische leider Muammar Kaddafi, heeft zich zondag beklaagd bij de artsen van het El Khadra- ziekenhuis, die zaterdag een fotografe in elkaar geslagen zouden hebben.

Mabruka Mansur wilde Ruben bij het verlaten van het ziekenhuis fotograferen, wat de artsen hardhandig verhinderden. Ze hield aan de actie een gebroken pols en een schouder uit de kom over. Het mediaconcern sprak van een aanval op de persvrijheid. Het concern is verontwaardigd, omdat westerse media wel foto’s van de jongen mochten maken.

Ruben wordt in het bijzijn van zijn oom klaargemaakt om naar Nederland gebracht te worden Seif al-Islam heeft Ruben ook met een bezoekje vereerd in het ziekenhuis. In Nederland ontstond eveneens tumult over de berichtgeving over Ruben, die in zijn ziekenhuisbed gefilmd, gefotografeerd en geïnterviewd werd. Vooral de Telegraaf kreeg er flink van langs van de Nederlandse bevolking nadat Jolanda van der Graaf een interview met Ruben op de voorpagina plaatste.

Lees ook:Overlevende crash Tripoli is 9-jarige Ruben uit Tilburg
Lees ook:Baby geboren tijdens KLM-vlucht
Lees ook:Boycot de Telegraaf! Interview met Ruben grootste blunder ooit?
Lees ook:Lichaam Nederlandse jongen gevonden in Noorse rivier
Lees ook:Nederlandse jongen vermist in Noorse rivier

Geen reacties // Reageer