Vliegverkeer Belgie komt weer op gang

De luchtverkeersleiders van België hebben gisteren rond 20.15 uur besloten om het werk te hervatten. Dat bevestigt de woordvoerder van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe. De vluchten van Brussels Airlines zullen wel pas ten vroegste vanavond weer volgens schema verlopen. Door de staking hebben 160 mensen vannacht doorgebracht op vliegveld Zaventem. De reizigers werden in samenwerking met het Rode Kruis opgevangen in de Sky Hall van de luchthaven.

De luchtverkeersleiders hebben gisteren even na 20 uur het werk hervat, maar de luchtvaartmaatschappijen ondervinden nog grote hinder. Brussels Airlines laat weten dat de toestellen vaak niet op de juiste plaats staan en veel bemanningsleden niet mogen vliegen, wat betekent dat ze 12 uur niet beschikbaar zijn.

“We hervatten stap voor stap het vluchtschema, maar dat is niet evident”, zegt Geert Sciot van Brussels Airlines. “Onze toestellen staan veelal niet op de juiste plaats en veel bemanningsleden zijn ‘buiten prestatie’, wat betekent dat ze 12 uur niet beschikbaar zijn.”

Lees ook:Brussels Airlines vliegt nu ook naar Letland
Lees ook:Vliegveld Brussel plat
Lees ook:Belgische airline gaat toeristische vliegreizen aanbieden naar Burundi
Lees ook:Brussels Airlines neemt strikte veiligheidsmaatregelen wegens ebola
Lees ook:Dertig gewonden door turbulentie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vliegverkeer Belgie komt weer op gang

  1. ViaVakantie.nl

    Gelukkig had het weinig gevolgen voor het Nederlandse vliegverkeer. Ik zag de bui (aswolk) al bijna weer hangen…

      /  

Comments are closed.