Startschot Baanverlenging Eelde Airport

Op 24 april 2013 kan de eerste vlucht vanaf de verlengde baan van Eelde Airport gaan vertrekken, afgaande op de planning van het Project Baanverlenging.

Starthandeling

Afgelopen week werd de eerste schop in de grond gezet bij het vliegveld in Groningen. Interim Luchthavendirecteur Jos Hillen nam na ruim drie jaar afscheid van Groningen Airport Eelde. Tijdens zijn afscheidsreceptie verrichtte hij samen met zijn opvolger Marco van de Kreeke de officiële starthandeling voor het project baanverlenging.

600 banen

De baanverlenging van 1800 naar 2500 meter moet een hoop opleveren voor de luchthaven. Zo moet de verlenging plusminus 600 banen op gaan leveren en zal de verlenging de luchthaven interessanter maken voor reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen.

Mogelijke bestemmingen

De luchthaven heeft een lijst samengesteld met mogelijke nieuwe bestemmingen. Hierop staan Marrakesh, Lanzarote, Fuerteventura, Madrid, Alicante, Sharm El Sheikh, Bordum, Warschau, Rome, Sicilië, Munchen, London, Kopenhagen en Stockholm.

Heb jij wel eens gevlogen vanaf Groningen Airport Eelde?

Lees ook:Groningen Airport Eelde bomvrij
Lees ook:Ook een goed jaar voor Groningen Airport Eelde
Lees ook:Ryanair nu ook vanaf Groningen
Lees ook:Luchthaven Groningen Airport Eelde gesloten vanwege oude bom
Lees ook:Ryanair krijgt basis op Maastricht Aachen Airport

1 Reacties // Reageer

One thought on “Startschot Baanverlenging Eelde Airport

  1. Vliegen Eelde

    Deze baanverlenging zal een positieve invloed hebben op de reisorganisaties in het noorden. Het aanbod van reizen vanaf eelde zal hierdoor enorm gaan groeien. Goede zaak dus!

      /  

Comments are closed.