Verbod vloeistoffen in vliegtuig blijft voorlopig van kracht

Als je per ongeluk een fles shampoo in je handbagage hebt gedaan, blijft het voorlopig zo dat die in beslag wordt genomen. Het verbod op het meenemen van vloeistoffen in het vliegtuig zou vanaf maart 2013 niet meer van kracht zijn. Echter blijkt het dat er nog steeds geen goed apparaat is dat explosieven in bagage herkent. Daarom hebben enkele Europese landen er op aangedrongen om het verbod nog niet op te heffen. 

Trage scanners

Bij tests is gebleken dat de scanners die er zijn om explosieven te herkennen te traag zijn en niet betrouwbaar genoeg. Zeer waarschijnlijk wordt het verzoek van de Europese landen die hebben aangedrongen op uitstel daarom ingewilligd, en blijft het verbod op het meenemen van vloeistoffen van kracht totdat de scanners voldoende presteren.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Vloeistoffen in je handbagage mag weer vanaf 2013
Lees ook:Regels vloeistoffen aan boord misschien herzien
Lees ook:Nieuwe handbagageregels zinloos
Lees ook:Toerist krijgt explosief cadeau om luchthaven beveiliging te testen
Lees ook:Liever bloot dan dood, alles wat je moet weten over bodyscanners op Schiphol

Geen reacties // Reageer