11-jarige reist zonder paspoort en ticket alleen naar Rome

Je zou denken dat het alleen in films als Home Alone mogelijk is om zonder vliegticket, zonder ouders, zonder paspoort en zonder ook maar enkele spullen bij je een vliegtuig in te stappen en gewoon mee te vliegen naar de bestemming. En al helemaal als je kind bent. Afgelopen dinsdag bleek dat het toch niet alleen in films mogelijk is om zonder ticket en paspoort te reizen. Een 11-jarige jongen stapte in Manchester op het vliegtuig om vervolgens in Rome weer uit te stappen. 

De jongen was op het vliegveld aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt, en doodleuk tussen een rij mensen gaan staan die aan het boarden waren. Volgens de jongen werd er vriendelijk naar hem geglimlacht toen hij instapte in het vliegtuig. Tijdens de vlucht begonnen medepassagiers argwaan te krijgen omdat de jongen helemaal alleen was, en ook geen begeleiding kreeg van vliegtuigpersoneel. De gezagvoerder werd ingeschakeld; hij waarschuwde vervolgens de autoriteiten.

Het jongetje werd weer op hetzelfde vliegtuig teruggezet naar Manchester, waar zijn moeder hem op stond te wachten.

Enkele medewerkers van de luchthaven zijn naar aanleiding van dit gebeuren geschorst in afwachting van het onderzoek. Met de Olympische Spelen voor de deur is er in Engeland een discussie ontstaan over de veiligheid van de Britse vliegvelden.

Heb jij op een vliegveld wel eens meegemaakt dat je de controle en/of bewaking onder de maat vond?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Nederlandse jongen vermist in Noorse rivier
Lees ook:Lichaam Nederlandse jongen gevonden in Noorse rivier
Lees ook:Douane onderschept zelfgemaakt paspoort meisje (9) niet
Lees ook:Siamese tweeling overleden op vlucht Brussel – New York
Lees ook:Stempels sparen met paspoortapp

1 Reacties // Reageer

One thought on “11-jarige reist zonder paspoort en ticket alleen naar Rome

  1. Anni

    Haha geweldig toch! Het is soms wel eens (als ik alleen reis) of ik ergens bij hoor. Misschien dat je dan toch makkelijker er doorheen komt. Maar ik heb nooit geen rare dingen gezien.

      /  

Comments are closed.