Schiphol scoort goed op vriendelijkheid

Over het algemeen ben ik op alle luchthavens waar ik geweest ben overal vriendelijk behandeld. Als ik nog een luchthaven uit moest zoeken waarvan ik vond dat het personeel er onbeschoft was, dan zou ik Madrid noemen. Ik had een korte overstap, waardoor er weinig tijd was om het volgende vliegtuig te halen. Mijn bagage werd streng gecontroleerd (waar ik niets op tegen heb overigens), en de medewerkers die daar mee bezig waren werkten echt tergend traag. Tot mijn grote frustratie luisterden de mensen niet naar mijn vragen en zeiden ze niets terug.

Schiphol

Blijkbaar ben ik niet de enige persoon die minder goede ervaringen heeft met het vliegveld in Madrid. Madrid staat namelijk op de vijfde plaats van de meest onvriendelijke luchthavens in Europa. Het onderzoek naar de vriendelijkheid) (en onvriendelijkheid) op Europese luchthavens is gedaan door vliegticketzoekmachine Skyscanner. Het onderzoek is uitgevoerd door middel van een poll waar 500 reizigers vanuit heel Europa aan deelnamen. Schiphol kwam wél goed uit de bus, zij staan op de tweede plaats in de top 5 vriendelijkste luchthavens van Europa.

Top 5 meest onvriendelijke luchthavens in Europa:

1. Paris 4.86
2. Moscow 5.03
3. Istanbul 5.91
4. Heathrow 5.94
5. Madrid 6.01

Top 5 meest vriendelijke luchthavens in Europa:

1. Copenhagen 7.08
2. Amsterdam 6.92
3. Stockholm 6.68
4. Barcelona 6.46
5. Frankfurt 6.21

Ben jij wel eens onbeschoft behandeld op een luchthaven en waar was dat? Waar ben je het meest vriendelijk behandeld door luchthavenpersoneel?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Schiphol na Heathrow duurste luchthaven
Lees ook:Schiphol nummer 1 van Europa
Lees ook:Schiphol groeit het snelst van alle Europese luchthaven
Lees ook:Schiphol nog open. Groot aantal luchthavens in Ierland en Engeland dicht door nieuwe aswolk
Lees ook:30 mensen onwel door rook in Arkefly vliegtuig

Geen reacties // Reageer