Nieuw vliegveld moet meer toeristen naar Machu Picchu trekken

Machu Picchu moet meer toeristen trekken. De Peruaanse president Ollanta Humala wil een nieuw vliegveld aan laten leggen bij de Peruaanse stad Cuzco, zodat het toerisme naar de historische plaats Machu Picchu een boost krijgt. 

367 miljoen euro

Het vliegveld dat al bij Cuzco ligt is niet groot genoeg voor het ontvangen van grote vliegtuigen. Ook is het vliegveld alleen overdag open. Het nieuwe vliegveld zou wel dag en nacht open moeten en ook de grotere vliegtuigen moeten kunnen ontvangen. De kosten voor een nieuw vliegveld bedragen omgerekend 367 miljoen euro. Daarin zijn de kosten voor de compensatie van landeigenaren nog niet meegerekend. Momenteel komen er op drukke dagen zo’n 3000 bezoekers in de oude Incastad.

Ben jij ooit bij Machu Picchu geweest? Vind jij dat er hier nog meer bezoekers moeten komen of zou de stad juist meer beschermd moeten worden?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Verkiezing tot wereldwonder wordt ondergang van Machu Picchu
Lees ook:Naaktlopen op Machu Picchu wordt aan banden gelegd
Lees ook:Alle gestrande toeristen Machu Picchu in Peru geëvacueerd
Lees ook:Dode en gewonde toeristen op Inca Trail bij Machu Picchu door modderstroom in Peru
Lees ook:Machu Picchu weer open!

Geen reacties // Reageer