Bijzondere dag voor Schiphol

Een rare dag voor Schiphol. Eerst werd er een vliegtuigbom gevonden en vervolgens landde er een vliegtuig onder begeleiding van F16′s. 

Vliegtuigbom

De gevonden vliegtuigbom is er één uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens graafwerkzaamheden werd een 500-ponder gevonden. De C-pier en de D-pier werden ontruimd, evenals het panorama-terras. Enkele tientallen mensen moesten het terras vanwege veiligheidsredenen verlaten. Het is niet verwonderlijk dat er een vliegtuigbom gevonden is op Schiphol. Tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog werd Schiphol gebombardeerd waarna de Duitsers Schiphol in beslag namen. De bom is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie meegenomen en zal elders ten ontploffing gebracht worden.

Verlies van radiocontact met piloot

Ook ontstond er vandaag consternatie nadat er geen contact gemaakt kon worden met de piloot van een Airbush van Vueling. In de media werd er al snel gespeculeerd over een gijzeling. F16′s werden naar het vliegtuig gestuurd. Toen het vliegtuig eenmaal was geland op Schiphol bleek al snel dat het om een verstoord radiocontact. Hulpdiensten waren massaal aanwezig op Schiphol en stonden stand-by. Tijdens het verlies van het radiocontact is er een vast protocol gevolgd, zowel op de grond als in de lucht. Volgens de noodprotocollen worden piloten getraind om tijdens het verlies van radiocontact op dezelfde hoogte te blijven vliegen en de normale route te volgen. Dit is als teken dat er verder geen problemen zijn aan boord. Tijdens de landing was het contact alweer hersteld. In het toestel zaten 180 passagiers.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Bom in Berlijn onschadelijk gemaakt
Lees ook:Dronken passagier valt piloot KLM aan
Lees ook:Griekse piloot weigert te vertrekken naar Turkije
Lees ook:Transavia-vliegtuig twee keer terug naar Schiphol
Lees ook:Groningen Airport Eelde bomvrij

Geen reacties // Reageer