Man neemt mes mee in vliegtuig

Een vliegtuig dat vanaf het Noord-Spaanse La Coruña naar Amsterdam vloog is na het opstijgen teruggekeerd naar het vliegveld. Een Nederlandse passagier bleek een mes bij zich te hebben in de handbagage. De piloot wilde geen enkel risico nemen en keerde terug naar La Coruña waar de man zich moest verantwoorden bij de politie.

Mes in krant gewikkeld

Volgens de Spaanse media was het mes gewikkeld in een krant. Het mes viel uit een tas toen de man deze op de grond neerzette. Een stewardess zag het gebeuren en waarschuwde de gezagvoerder. Die besloot meteen terug te keren naar  La Coruña. Niet veel later kon het vliegtuig met de overige passagiers weer naar Schiphol vliegen. Schiphol heeft gemeld dat de vlucht twee uur vertraging heeft opgelopen.

Medewerking met onderzoek

Het is onduidelijk hoe de man het mes mee kon krijgen aan boord van het vliegtuig. Na de vondst gedroeg de man zich niet agressief en werkte hij goed mee aan het onderzoek van de politie.

In 2008 kwam ik er in Nederland pas achter dat ik al vanaf Jamaica een scheermesje in mijn rugzak bij me droeg in de handbagage. Tijdens alle controles is dit nooit onderschept. Heb jij wel eens een verboden voorwerp per ongeluk mee gekregen in het vliegtuig?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Noodlanding Pakistaans vliegtuig in Zweden na bommelding
Lees ook:Man neemt vuurwapen mee in handbagage
Lees ook:Gecrasht vliegtuig vloog te hard
Lees ook:Controles op Schiphol verscherpt, Nigeriaan werd niet gecontoleerd op Schiphol
Lees ook:Schiphol bestelt verkeerde bodyscans

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Man neemt mes mee in vliegtuig

 1. Redactie

  Toevallig ken ik degene die het mes bij hem had. Hij had het per ongeluk meegenomen. Het was een schilmesje om een appeltje te schillen onderweg. Hij was helemaal vergeten dat het nog in zijn rugzak zat. Tijdens de scan is het mes ook niet gezien. Geschrokken en wel is hij inmiddels weer teruggekeerd in Nederland.

    /  
  1. Johanna Gercama

   Dat is even schrikken! Zoals in het artikel vermeld stond heb ik ooit een scheermesje meegenomen van Jamaica naar Nederland (met tussenstop in London) en nergens is het door beveiliging onderschept. Lang niet alles wordt er bij controles tussenuit gehaald. In dit geval is het volledig zonder foute bedoelingen, maar in andere gevallen kan het gevaar opleveren. Aandachtspuntje voor het personeel dat bagage onderzoekt!

     /  

Comments are closed.