Gewonden door turbulentie

Sommige mensen worden er kotsmisselijk van en hopen dat het zo snel mogelijk voorbij is. Ik heb er niet zoveel last van en vind wat ‘opschudding’ tijdens een lange vliegreis wel prettig. Gisteren zijn er echter mensen gewond geraakt in een vliegtuig van RyanAir. Waar heb ik het over? Juist: Turbulentie.

Het schudden en trillen van een vliegtuig is altijd een beetje spannend. Zeker als je nog nooit gevlogen hebt, heb je in eerste instantie geen flauw idee wat er gebeurt. Ikzelf vind het niet vervelend. Ik heb eens meegemaakt op een lange vlucht dat bijna iedereen in het vliegtuig sliep. Ik kon voor geen meter slapen en verveelde me stierlijk. Toen het vliegtuig last kreeg van turbulentie werden de meeste mensen weer wakker en was er even wat leven in de brouwerij. Voordat iedereen weer goed en wel in slaap is, ben je al snel een uur verder en dus ook een uur verder op je vlucht. Het moge duidelijk zijn; ik hou niet van lange vluchten.

Maar wat zal het een schok zijn om gewond te raken tijdens turbulentie! Twee bemanningsleden en een passagier van RyanAir op een vlucht van Düsseldorf naar Mallorca raakten gisteren gewond. Hoe dat precies gebeurd is, wordt nergens verteld. Ik weet niet zo goed wat ik me er bij voor moet stellen. Zijn er voorwerpen door de lucht gevlogen? Of zaten de mensen niet goed vast?

Sinds het lezen van het nieuws over de gewonde personen in het vliegtuig van Ryanair vind ik turbulentie toch niet meer zo spannend. Blijkbaar kan het dus ook gevaarlijk zijn.

Lees ook:Dertig gewonden door turbulentie
Lees ook:Twee noodlandingen RyanAir dit weekend
Lees ook:Turbulentie op de foto
Lees ook:Lichtgewonden in KLM-vliegtuig door turbulentie
Lees ook:Ryanair: ‘driekwart passagiers wil staan’

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gewonden door turbulentie

  1. Pingback: Twee noodlandingen RyanAir dit weekend | Travel