Luchthaven Praag vernoemd naar Vaclav Havel

Het vliegveld van Praag heeft een nieuwe naam gekregen. De internationale luchthaven draagt voortaan de naam van de vorig jaar overleden voormalige president Vaclav Havel. Volgens de minister van Buitenlandse Zaken is dat niet meer dan logisch, aangezien Havel het voor de Tsjechen mogelijk maakte om naar het buitenland te reizen.

Verjaardag Havel

Vandaag was de 76e verjaardag van Havel geweest wanneer hij nog in leven was geweest. Vaclav Havel was het boegbeeld van de strijd tegen de oppositie. Hij was de laatste president van Tsjecho-Slowakije, en tevens de eerste van Tsjechië. Havel maakte het voor zijn landgenoten mogelijk om buiten de landsgrenzen te reizen. De 76e verjaardag van de oud-president was reden voor een ceremonie waarbij de naam Vaclav Havel Airport werd onthuld.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Europese leiders boycotten Oekraïne
Lees ook:Eiffeltoren viert 125-jarig bestaan
Lees ook:Voor wellness ga je naar Tsjechië
Lees ook:Touroperators houden toestand Egypte nauwlettend in de gaten
Lees ook:Pinpassen Rabobank geblokkeerd voor buiten Europa

Geen reacties // Reageer