Suikerresten oorzaak losschietende vliegtuigstoelen

American Airlines werd de afgelopen weken geplaagd met losschietende passagiersstoelen aan boord van hun vliegtuigen. In enkele Boeing 757′s kwam het probleem voor waardoor American Airlines meerdere toestellen aan de grond moest houden voor nadere inspectie. De oorzaak van het probleem is inmiddels achterhaald; suikerresten van cola, koffie en andere vloeibare dranken en sappen maakten dat de veiligheidspennen waarmee de stoelen vastzitten los raakten. 

Voorzorgslanding

De afgelopen week moesten maar liefst 94 toestellen aan de grond blijven. Bij drie toestellen schoten stoelen tijdens een vlucht los, een van de vliegtuigen moest daarom een voorzorgslanding maken in New York.

Faillissement

In totaal zijn er in 48 vliegtuigen van American Airlines stoelen die vatbaar zijn voor het ‘suikerrest-probleem’. Het probleem is de zoveelste kopzorg voor American Airlines. Het bedrijf draait verlies en hangt een faillissement boven het hoofd. Momenteel zit American Airlines in een traject dat voorkomt dat het bedrijf direct failliet gaat. American Airlines wil drastische maatregelen nemen om te voorkomen dat het failliet raakt: onder meer een ontslaggolf, bevriezing of verlaging van lonen en het opheffen van routes.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Swiss Airlines presenteert ‘droom luchtbed in de de wolken’
Lees ook:Luchtvaartmaatschappij offert twee geiten
Lees ook:KLM vliegtuig maakt voorzorgslanding in Oeganda
Lees ook:Twee noodlandingen RyanAir dit weekend
Lees ook:Air France- KLM in top tien veiligiste vliegmaatschappijen

Geen reacties // Reageer