Verklaring Corendon over ontruiming vliegtuig in Turkije

Bij een vliegtuig van Corendon dat van Turkije naar Noorwegen zou vliegen is vanochtend brand uitgebroken in de cockpit. Volgens de berichten zou de bemanning daarbij haar passagiers achtergelaten hebben en er zelf vandoor zijn gegaan. Drie mensen raakten gewond en 25 ademden teveel rook in. Corendon heeft inmiddels een bericht uitgebracht waarin staat dat er inderdaad gewonden zijn gevallen maar dat de bemanning van het vliegtuig niet het vliegtuig heeft verlaten tot de laatste passagier uit het vliegtuig was. Hieronder de verklaring:

Corendon Airlines statement

Bij de evacuatie van een Boeing 737 op het vliegveld van het Turkse Antalya zijn drie mensen gewond geraakt, heeft de betrokken Turks-Nederlandse luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines bekendgemaakt. Het vliegtuig stond klaar om op te stijgen voor een vlucht naar Noorwegen, toen er rook werd ontdekt in de cockpit.

De piloot droeg direct alle 189 passagiers op het toestel te verlaten. Daarbij ontstond enige paniek waardoor lichte trauma onstaan is en passagiers geprobeerd hebben het toestel te verlaten via de middelste nooduitgangen door op de vleugels van het toestel te gaan staan. Na duidelijke instructies van alle crew leden hebben passagiers onder leiding van de crew het vliegtuig verlaten door de daartoe bestemde exit uitgangen voor en achter in het vliegtuig.

In het gedrang liepen drie mensen lichte verwondingen op aan armen en benen. Ook werden 25 passagiers onwel omdat ze te veel rook hadden ingeademd. Na een laatste check van de piloot is het toestel uiteindelijk ook door hem overgedragen aan de daartoe behorende instanties.

De meeste reizigers zijn later met een ander toestel naar Noorwegen overgebracht. Waar de rook in de cockpit vandaan kwam, wordt nog onderzocht.
De crew was aanwezig in het toestel totdat de laatste passagier werd geëvacueerd.

Lees ook:RyanAir toestel van de landingsbaan, 186 gewonden
Lees ook:Vliegtuig crasht op Jamaica
Lees ook:Lichtgewonden in KLM-vliegtuig door turbulentie
Lees ook:Air Berlin vliegtuig slipt van startbaan in Dortmund
Lees ook:Dreigtelefoontje houdt Transavia toestel in Rotterdam aan de grond

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Verklaring Corendon over ontruiming vliegtuig in Turkije

 1. Westlander

  Wij hebben in sept. op de luchthaven van Schiphol urenlang in het vliegtuig van Corendon Dutch Airlines moeten blijven zitten. Er werd geconstanteerd dat er iets met de trimmaster aan de hand was. Nadat de technische dit gevonden hedden , zei de piloot dan ze het met een spraytje ingespoten hadden. Nou dan zit je ook niet prettig. Bij de tweede poging ging het weer mis en besloot de piloot dan we het vliegtuig moesten verlaten. Met een dikke vette vertraging , vlogen we pas tegen de klok van 12.00 uur richting Kreta. In die tussentijd was er een nieuwe trimmaster gemonteerd. Dit was voor ons de eerste maar ook de laatste keer dan we met Corendon gevlogen hebben.

    /  
 2. Stoomdiesel

  Helaas komen dit soort situaties voor.Maar wat als de piloot wel opgestegen was????Bovendien, als het KLM betreft of een andere “westerse ” carier hoort men hier niet over klagen .Al eens naar AIRCRASH INVESTIGATION gekeken???? Swissair,British Airways,Alaska Air,United etc.Gelukkig zorgen automobilisten in Nederland beter voor hun heilige koetjes…..of niet ?

    /  
 3. Hakki Tanriverdi

  @westlander dus omdat voor vertrek een mankement werd ondekt en daardoor uit veiligheid toestel 2 x niet is opgestegen, ga je nooit meer met Corendon vliegen???

  Ik zou eerder wel mee vliegen als ik dit zo hoor!!
  Nou vlieg jij maar met maatschappijtjes die na zo een mankement wel vliegen en veiligheid aan hun laars lappen, omdat ze moeten vliegen!!!

    /  

Comments are closed.