Ook een goed jaar voor Groningen Airport Eelde

Niet alleen Schiphol en Eindhoven Airport hebben een goed jaar achter de rug, ook Groningen Airport Eelde heeft 2012 succesvol afgesloten. Doordat er nieuwe lijndiensten zijn toegevoegd aan de luchthaven is het aantal passagiers met zo’n 40% gegroeid. In 2011 waren er 124.850 passagiers tegen 208.660 in 2012. 

Vueling stopte in 2012 definitief met vluchten van Groningen Airport Eelde naar Barcelona. Deze vluchten hebben slechts 1 seizoen plaatsgevonden. Nieuw in 2013 zijn de vluchten van Ryanair naar Girona. Deze gaan twee keer per week plaatsvinden.

Groningen Airport Eelde zit met smart te wachten op de opening van de verlengde baan. Op 24 april zal deze voor het eerst gebruikt worden. Met de verlengde baan kunnen er vluchten worden uitgevoerd van verdere bestemmingen zonder operationele restricties. Dit biedt de luchthaven veel mogelijkheden doordat het vliegveld interessanter wordt voor vliegmaatschappijen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Startschot Baanverlenging Eelde Airport
Lees ook:Groningen Airport Eelde bomvrij
Lees ook:Ryanair nu ook vanaf Groningen
Lees ook:Luchthaven Groningen Airport Eelde gesloten vanwege oude bom
Lees ook:Onderzoek haalbaarheid commerciële vluchten vanaf Leeuwarden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ook een goed jaar voor Groningen Airport Eelde

  1. jorrit

    En nu hopen dat het elk jaar maar groter word.
    En meer mensen aantrekt en bedrijven.

      /  

Comments are closed.