Passagiers samen te zwaar om op te kunnen stijgen

CLDoyle / Foter.com / CC BY-SA

Herinner je het woord vettax nog? Te lezen aan dit bericht is het blijkbaar toch niet zo’n slecht idee geweest om dat in te voeren, al was het alleen maar om de luchtvaartmaatschappijen voorafgaande aan een vlucht de mogelijkheid te geven om uit te rekenen hoeveel kilo passagier zij aan boord hebben. In de categorie ‘Raar maar waar’: Op het vliegveld van Liverpool werden de passagiers door Easyjet gevraagd vrijwillig uit het vliegtuig te stappen omdat zij samen te zwaar waren om op te stijgen.

Ter compensatie zouden de vrijwilligers die het vliegtuig zouden verlaten 120 euro krijgen. De vrijwilligers zouden naar het vliegveld van Birmingham gebracht worden waarvandaan zij wel naar hun eindbestemming zouden konden vliegen. In eerste instantie was niemand echt enthousiast om te vertrekken, totdat enkele medepassagiers het compensatiebedrag wilden verdubbelen.

Uiteindelijk waren er vier mannen die vrijwillig opstapten.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Plannen om vliegveld te vernoemen naar Ozzy Osbourne
Lees ook:Recht op vergoeding: Nederlandse vakantiegangers laten massaal geld liggen bij vertraging
Lees ook:Van Zweden naar Spanje vliegen zonder toilet aan boord
Lees ook:200 boze Belgische toeristen krijgen 600 euro compensatie na 45 uur vertraging
Lees ook:Toeristenbelasting Spanje fors duurder

Geen reacties // Reageer