Europees Parlement wil vast tarief voor vliegbagage

Om de consument niet op hoge kosten te jagen wil het Europees Parlement dat er een vast tarief wordt ingesteld voor bagage. Momenteel zijn de verschillen per luchtvaartmaatschappij groot, en betaal je soms voor je ingecheckte bagage nog meer dan voor je ticket. Daar moet verandering in komen.

Volgens het Europees Parlement moet de reiziger meer zekerheden krijgen. Zo verschillen de toegestane afmetingen voor handbagage per luchtvaartmaatschappij en komen passagiers daardoor soms voor onaangename verrassingen te staan. De ene luchtvaartmaatschappij is ook veel strenger dan de ander. Herinner je je dit filmpje van Ryanair nog? In dat filmpje zie je een vrouw die in het vliegtuig geweigerd wordt omdat ze een boek en een poster onder de arm meeneemt. Om reizigers voor dit soort praktijken te beschermen wil het Europees Parlement dus gelijke regels voor alle Europese luchtvaartmaatschappijen.

Wil je zien wat de regels momenteel zijn bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen? Klik dan hier!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Voor een tientje naar de VS vliegen met Ryanair
Lees ook:Luchtvaartmaatschappijen keren nauwelijks geld uit bij vertraagde vlucht
Lees ook:Vrouw met extra bagage door politie uit vliegtuig gehaald
Lees ook:Bagagemedewerkers Air Canada laten ruimbagage van flinke hoogte vallen
Lees ook:Betalen om te pissen bij RyanAir

Geen reacties // Reageer