Groningen Airport Eelde bomvrij

Uit bodemonderzoek is gebleken dat er niet meer bommen bevinden in de grond bij Groningen Airport Eelde. De afgelopen week is er intensief onderzoek gedaan, waaruit niet gebleken is dat er meer explosieven zijn. Twee weken geleden werd er tijdens bouwwerkzaamheden een bom van 500 pond gevonden. Deze was zo instabiel dat de Explosieven Opruimingsdienst deze ter plekke liet ontploffen. Gebouwen rond het vliegveld werden ontruimd.

Bom

Het is nog onbekend hoe de bom uit de Tweede Wereldoorlog terechtgekomen is in Eelde. Volgens een woordvoerder van de luchthaven heeft de luchthaven in Groningen tijdens de Tweede Wereldoorlog nauwelijks betekenis gehad en is voor zover bekend niet gebombardeerd.

Kansen voor het Noorden

Op Groningen Airport Eelde wordt hard gewerkt aan de baanverlenging van 1800 naar 2500 meter. Door die verlenging kan er gevolgen worden op verdere bestemmingen. Dit biedt niet alleen kansen voor de reiziger die vanaf Eelde wil vliegen, maar ook voor het Noorden. Dankzij de verlenging wordt het Noorden namelijk beter bereikbaar voor buitenlandse reizigers.

Baanverlenging op schema

De baanverlenging zou in april van dit jaar klaar moeten zijn. Volgens de woordvoerder liggen de werkzaamheden ondanks de onderbreking nog steeds op schema.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Startschot Baanverlenging Eelde Airport
Lees ook:Ook een goed jaar voor Groningen Airport Eelde
Lees ook:Luchthaven Groningen Airport Eelde gesloten vanwege oude bom
Lees ook:Uiteenlopende parkeertarieven bij luchthavens
Lees ook:Ryanair nu ook vanaf Groningen

Geen reacties // Reageer