Minder koffers vermist

Toen ik in 2011 vanuit de Dominicaanse Republiek moest overstappen op het vliegveld in Madrid, haalde ik op het nippertje mijn vlucht naar Schiphol. Ik wel, mijn tas niet. Ik reisde met een groep van 30 mensen en van al die mensen bleek de tas nog in Madrid te staan op het moment dat wij op Schiphol bij de bagageband stonden te wachten. Vervelend, maar heel keurig werden alle tassen de volgende dag thuisbezorgd. Toch zijn er nog steeds tassen die helemaal nooit aankomen op de bestemming, maar dat aantal is het afgelopen jaar gedaald.

Volgens de Telegraaf daalde het aantal zoekgeraakte koffers en tassen de afgelopen zes jaar met 50%. Het afgelopen jaar daalde het aantal vermiste koffers van 8,99 procent van 1000 bezoekers naar 8,83 procent, en dat terwijl er veel meer mensen het vliegtuig pakten. Het aantal passagiers steeg met 4,5% naar 2,95 miljard.

In 2012 meldden in totaal 26 miljoen mensen dat hun tas vermist was geraakt. 82,9% kreeg vervolgens redelijk snel hun koffer terug, daarvan was er slechts een vertraging opgelopen. 12,9% had minder geluk, hun tas was beschadigd danwel geplunderd en 4,2% heeft hun koffer nooit weer teruggezien.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Minder koffers kwijt op luchthavens door minder passagiers
Lees ook:Aantal toeristen wereldwijd op recordhoogte van 842 miljoen
Lees ook:Nederlanders bezuinigen meer op korte dan lange vakanties
Lees ook:Aantal vliegpassagiers blijft maar dalen
Lees ook:Vertel wat jij meeneemt op vakantie en win een koffer van Bagageonline.nl!

Geen reacties // Reageer