Betalen voor koffers bij KLM geen reden om niet met KLM te vliegen

Vanaf 14 mei gaat KLM het meenemen van een koffer op Europese vluchten in rekening brengen. Instaptarieven worden daardoor verlaagd. Vliegticketzoekmachine Skyscanner deed onderzoek bij passagiers over hoe zij hierover dachten en of dit KLM klanten gaat kosten.

Skyscanner vroeg aan 750 Nederlanders of het nieuwe prijsbeleid hun keuze beïnvloedt om met KLM te reizen. Van de 750 geeft 22,5% aan minder snel voor KLM te kiezen omdat zij niet willen betalen voor een koffer, maar 25,5% geeft aan juist wel voor KLM te kiezen waarbij voor een meerderheid de lagere prijs van de vlucht het doorslaggevende argument is. Een overgrote meerderheid (52%) staat echter neutraal tegen deze invoering en heeft het nieuwe prijsbeleid geen invloed op hun besluit wel of niet met KLM te vliegen.

Wanneer reizigers moeten kiezen tussen KLM en een budgetmaatschappij geeft 55% aan dat dit afhankelijk is van het scherpste tarief. 45% geeft aan KLM te verkiezen boven een budgetmaatschappij omdat zij van mening zijn dat de kwaliteit en service van KLM beter is.

47% geeft aan niet meer te willen betalen dan €15,- om met KLM te vliegen, terwijl €25,- het maximaal acceptabele prijsverschil is voor 31%. Slechts 1% heeft er €75,- prijsverschil voor over om met onze nationale trots te vliegen.

KLM heeft per 14 mei ingesteld dat er op vluchten naar Europese bestemmingen 15 euro betaald moet worden voor het meenemen van ruimbagage per enkele reis. Dit moet vooraf geboekt worden. Wanneer je dit pas op de luchthaven doet zal er 30 euro in rekening worden gebracht. Daar tegenover staat dat ruim 30 Europese bestemmingen retourvluchten voortaan maar 99 euro zullen koten. Volgens KLM wordt hiermee ingespeeld op het veranderende consumentengedrag. Een groot deel van de passagiers in Europa reist zonder ruimbagage en heeft meer behoefte aan maatwerk.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Tip: goedkoop vliegen vanaf Düsseldorf
Lees ook:Goedkoop vliegen vanaf luchthavens in België en Duitsland
Lees ook:Vliegen met Vueling Airlines
Lees ook:Goedkoop vliegen via Brussel
Lees ook:BudgetAir: laagste prijsgarantie op vliegtickets

Geen reacties // Reageer