Eindhoven Airport belangrijk voor mensensmokkelaars

Eindhoven Airport 

Volgens de Marechaussee wordt Eindhoven Airport steeds belangrijker voor mensensmokkelaars. Omdat de luchthaven voor zowel België, Duitsland en Frankrijk op korte afstand ligt is dat een belangrijk startpunt voor mensenhandelaars. Bovendien is de luchthaven ingericht op de lowbudget vluchten waardoor het des te interessanter is voor mensenhandelaars uit het Oostblok.

In 2012 waren er voor de Marechaussee 31 zaken die te maken hadden met mensensmokkel. Volgens de Marechaussee is dit het topje van de ijsberg, en moet het gaan om veel meer zaken. Voor de Marechaussee is mensenhandel een van de topprioriteiten.

Ook met drugssmokkel had de Marechaussee het in 2012 druk in Eindhoven. Ze kregen te maken met 232 zaken. Dit is overigens wel minder dan op overige luchthavens.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Eindhoven Airport ontruimd na vondst verdachte koffer
Lees ook:Ryanair stationeert Boeing 737-800 op Eindhoven Airport
Lees ook:Eindhoven Airport verwerkt recordaantal passagiers
Lees ook:Loos alarm op Eindhoven Airport
Lees ook:Eindhoven derde operationele basis van Transavia

Geen reacties // Reageer