Europarlement wil reiziger ook compenseren bij vertragingen bij aankomende vluchten

Het Europarlement wil reizigers beter gaan beschermen. Tegenwoordig is het zo geregeld dat je alleen recht hebt op een compensatie bij lange vertraging bij vertrekkende vluchten. Dit wil het Europarlement nu gaan uitbreiden.

‘Belangrijke wijziging is bijvoorbeeld dat de Europese passagiersrechten, zoals financiële compensatie tot 600 euro bij lange vertragingen, niet alleen gelden voor vertrekkende vluchten, maar ook bij aankomende vluchten uit landen buiten de EU. Wat je in lidstaten boekt, is wat je krijgt,’ laat Europarlementariër Dennis de Jong aan de Telegraaf weten.

Ook wanneer reizigers stranden op hun bestemming moeten zij volgens het Europarlement beter verzorgd worden. Volgens De Jong moeten reizigers dan minstens recht hebben op vijf dagen verzorging door de luchtvaartmaatschappij tot 175 euro per dag (hotel, taxi en eten).

De wijzigingen zorgen voor ongenoegen bij luchtvaartmaatschappijen. Zij zouden bijvoorbeeld graag zien dat technische mankementen als overmacht worden aangemerkt. Hier ziet het Europarlement niets in.

De wijzigingen die het Europarlement voorstelt moeten nog wel goedgekeurd worden door de Europese Commissie.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Vlucht vertraagd? Claimen! Vliegtuig passagiers hebben recht op schadevergoeding tot € 600 bij vertraging, overboeking of annulering
Lees ook:Rechten vliegpassagier gaan mogelijk veranderen
Lees ook:Ook intercontinentale vluchten KLM geannuleerd tot maandag 14.00 uur
Lees ook:Vlucht vertraagd of geannuleerd? Check of je schade kunt claimen!
Lees ook:Chaos op Schiphol, veel vluchten vertraagd of geannuleerd

Geen reacties // Reageer