Vloeistoffen in handbagage Rusland helemaal niet meer toegestaan

Sinds gisteren is het in Rusland niet meer toegestaan om tijdens commerciële vluchten vloeistoffen mee te nemen in de handbagage. Voorheen was het nog toegestaan om vloeistoffen in hoeveelheden minder dan 100 milliliter in de handbagage mee te nemen, maar daar is op advies van de dienst voor de burgerluchtvaart een einde aan gekomen. Met deze maatregel wil Rusland de kans op aanslagen met vloeibare explosieven rondom de Olympische Spelen verminderen. Onlangs vonden er in Rusland een tweetal grote aanslagen plaats in een station en in een bus. Ondanks dat deze plaatsvonden in Volgograd, enkele honderden kilometers verwijderd van de Spelen, wil de Russische regering geen enkel risico lopen. De Olympische Spelen beginnen op 7 februari in Sotsji.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Vloeistoffen in je handbagage mag weer vanaf 2013
Lees ook:Britten bieden huis aan tijdens Olympische Spelen
Lees ook:Alcoholverbod in Russisch luchtruim
Lees ook:Prijzen voor hotelkamers Beijing skyhigh in 2008
Lees ook:Onveilig vliegen? Visit Rusland!

Geen reacties // Reageer