Reizigers hebben behoefte aan gratis onbeperkt WiFi op luchthavens

De supermarkt bij mij om de hoek biedt onbeperkt gratis WiFi. De kroeg in het dorp biedt gratis WiFi. Zelfs het stadje Dokkum, een paar kilometer verderop, biedt winkelend publiek gratis WiFi. Maar kom ik op een luchthaven, dan is het WiFi-gemak vaak ver te zoeken. Op Schiphol valt het nog mee. KPN biedt reizigers daar het eerste uur gratis WiFi. Dat is op andere Europese luchthavens wel anders, terwijl gratis WiFi bij veel reizigers bovenaan het wensenlijstje staat.

De vliegticketzoekmachine Skyscanner deed een onderzoekje naar de wensen van de Nederlandse passagier over hun behoefte aan onbeperkt gratis WiFi. 51% van de 500 ondervraagden gaf aan WiFi behoorlijk belangrijk te vinden, 38% gaf aan best een tijdje zonder te kunnen en 11% vindt WiFi helemaal niet belangrijk.

Van de 500 ondervraagden blijkt wel bijna 75% gebruik te maken van de gratis WiFi op Schiphol. Bijna de helft (48%) doet dit om social media bij te houden, 27,5% surft wat op het internet en 21,5% beantwoord nog wat zakelijke of werkgerelateerde mails. 3% doet online games of kijkt een video.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Reizigers willen gratis WiFi op vliegveld
Lees ook:Grote Markt Brussel voorzien van gratis wifi
Lees ook:Een op drie kan laatste reisbestemming niet aanwijzen op een kaart
Lees ook:Slecht zittende bikini’s en zwembroeken grootste zomerafknapper
Lees ook:Upgrade naar first-class of gratis drankje de grootste geluksmomenten in vliegtuig

Geen reacties // Reageer