15 euro belasting voor lucht op luchthaven Venezuela

Volgens critici is het een makkelijke manier voor Maiquetia International Airport om geld te verdienen, maar volgens de luchthaven zelf is het slechts een belasting die de bezoekers betalen voor gezuiverde lucht die uit een nieuw airconditioningssysteem komt. Feit is, dat reizigers die vliegen vanaf deze internationale luchthaven in Caracas voortaan omgerekend 15 euro moeten betalen voor de lucht. Dat meldt de BBC. Volgens het ministerie van Water- en Luchttransport is Maiquetia de eerste luchthaven van Zuid-Amerika en het Caribisch gebied dat over een dergelijke techniek beschikt waardoor de groei van bacteriën zou stoppen, en dus de gezondheid van de reizigers beter beschermd zou worden.

Heb jij wel eens belasting moeten betalen voor vreemde of juist heel vanzelfsprekende zaken tijdens je reis?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Photo credit: Musiu Puti / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0)

Lees ook:Eindhoven Airport belangrijk voor mensensmokkelaars
Lees ook:Berlijn vraagt toeristenbelasting voor viervoeters
Lees ook:Hossende Hollanders op Schiphol
Lees ook:Bacon doet metaaldetector afgaan
Lees ook:In Luxemburg tanken loont, maar het kan nog goedkoper!

Geen reacties // Reageer