‘Malaysia Airlines wacht zware tijden’

Op de website van Malaysia Airlines betuigen zij in alle talen hun oprechte deelneming.

Luchtvaarteconoom Eddy Van de Voorde verwacht dat Malaysia Airlines zware tijden tegemoet gaan. ‘Ze kunnen er wellicht zelf niets aan doen, maar niemand gaat nog een vlucht bij hen boeken,’ laat de econoom weten aan HLN.be. Volgens de econoom kan de ramp met de MH17 afgelopen week de doodsteek zijn voor de Maleisische luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij liep al imagoschade op na de ramp met de MH370 op 8 maart jongstleden waarbij een toestel met al haar inzittenden van de aardbodem verdween boven de Indische Oceaan.

De econoom refereert aan de Roemeense luchtvaartmaatschappij Tarom. In 1995 crashte er een Airbush dat onderweg was naar Brussel. 59 inzittenden kwamen daarbij om het leven. In de maanden daarna vlogen de vliegtuigen van Tarom leeg. Nu, bijna tien jaar later, is de luchtvaartmaatschappij er echter bovenop geklommen en na Brussels Airlines de slechts groeiende luchtvaartmaatschappij van Europa. De verwachtingen voor Malaysia Airlines zijn echter minder rooskleurig. Gezien de omvang van de rampen en het korte tijdsbestek waarin beide rampen gebeurde, lijkt het imago van Malaysia Airlines een te grote deuk opgelopen te hebben. ‘Globaal verwacht ik niet dat de sector nu grote klappen krijgt. We zijn midden in de zomer en de meeste tickets zijn al gekocht. Maar dat er voor Malaysia Airlines zware tijden aanbreken, is wel duidelijk,’ aldus Van de Voorde aan HLN.be.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Malaysia Airlines gaat 6000 banen schrappen
Lees ook:Al 200 medewerkers van Malaysia Airlines nemen ontslag
Lees ook:Drie vliegrampen in een week.. Durf jij nog te vliegen?
Lees ook:Mogelijk ook Belgische slachtoffers bij ramp #MH17
Lees ook:Rampvlucht MH17: zeker 189 Nederlanders omgekomen

Geen reacties // Reageer