Air Algérie verliest contact met AH5017

Weer een drama met een vliegtuig? De luchtvaartmaatschappij Air Algérie maakte ongeveer een uur geleden bekend dat zij vijftig minuten na het opstijgen van een vliegtuig met vluchtnummer AH5017 van Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, het contact met het vliegtuig zijn verloren. Het vliegtuig is een Airbus A320 en heeft 110 passagiers en zes bemanningsleden aan boord. Het vliegtuig zou onderweg zijn naar Algiers. De Spaanse vliegtuigmaatschappij Swiftair, dat het vliegtuig leende van Air Algérie, meldt dat het vliegtuig nog niet op de verwachte locatie is aangekomen. Op het moment dat het contact met het vliegtuig verloren raakte vloog het vliegtuig boven het noorden van Mali, waar sinds vorig jaar hevig gevochten wordt door moslimextremisten. Volgens Amerikaanse autoriteiten is de vliegroute van Ouagadougou naar Algiers zeer risicovol.

 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Photo credit: Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Lees ook:Vliegtuig AH5017 neergestort in Mali
Lees ook:Filmpje: Man schreeuwt: ‘There’s a bomb on this fucking plane!’
Lees ook:Twee doden bij crash met Boeing in Colombia
Lees ook:Nog geen contact met 27 Nederlanders na aardbeving in Chili
Lees ook:Luchtvaartindustrie roept ‘Mayday’

Geen reacties // Reageer