Met een privéjet goedkoper uit dan met lijnvlucht?

Als je wil kan je met een privé-vliegtuig goedkoper uit zijn dan met een lijnvlucht. Je hebt er echter wel een goede portie geluk voor nodig, en je moet er tegen kunnen wanneer een vlucht onverhoopt niet doorgaat. Maar heb je geluk, dan heb je een privé-vliegtuig voor een prikje en kan je genieten van bubbels aan boord, je eigen stewardess en een kijkje in de cockpit.

De website privatefly.com biedt vluchten aan in privé-vliegtuigen van allerlei verschillende eigenaren. Volgens HLN.be is bijvoorbeeld ook het privé-vliegtuig van Peter Jackson van The Lord of the Rings regelmatig te boeken. De vluchten die aangeboden worden zijn uiteraard vaak vrij prijzig, maar zo nu en dan worden er kortingen aangeboden van wel 75%. Er zijn ruim voldoende vliegtuigen waarmee gevlogen kan worden. Ongeveer 40% van alle vluchten met privé-vliegtuigen wordt uitgevoerd zonder passagiers aan boord. Dat gaat alleen al in Europa om 260.000 vluchten per jaar. Er is dus een behoorlijk aanbod.

Uiteraard lijkt het bovenstaande verhaal mooier dan het is. Het is namelijk goed mogelijk dat vluchten zo maar ineens geannuleerd worden, wanneer de eigenaar bijvoorbeeld besluiten zelf een vlucht te willen maken. In het geval van annulering wordt er geen alternatieve vlucht aangeboden.

Zou jij graag eens willen vliegen met een privé-vliegtuig? Zou jij overwegen om via Privatefly.com te gaan vliegen?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Enige passagier in vliegtuig krijgt VIP-Treatment
Lees ook:Bellen vanuit vliegtuig mogelijk bij Emirates
Lees ook:Oude luchthaven Bangkok weer open
Lees ook:Vlucht van London naar Boedapest met Wizz Air ging nog nooit op tijd
Lees ook:Eekhoorn dwingt vliegtuig te landen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Met een privéjet goedkoper uit dan met lijnvlucht?

  1. Sven Noorlander

    De vluchten waar het hier om gaat zijn z.g.n. empty-legs en er zijn soms voor weinig geld hele leuke vluchten te boeken wanneer de klant flexibel is. Flexibel omdat je afhankelijk bent van het schema van de klant van de oorspronkelijk geboekte vlucht maar mocht je inderdaad een beetje geluk hebben en met een paar mensen de charterprijs kunnen delen dan is het zeker een leuk begin van een tripje / vakantie om op deze luxe manier te vliegen!

      /  
  2. Johan

    Uit ervaring weet ik dat die hele goedkope vluchten een uitzondering zijn die zorgen voor een mooie promo!

      /  

Comments are closed.