10 tips voor goedkope vliegtickets


Januari is de maand om een vakantie te boeken. Maar niet iedereen heeft een groot budget tot zijn beschikking. En die vliegtickets, die prijzen rijzen vaak de pan uit. Maar wat nou als ik zeg dat het niet zo moeilijk is om aan goedkope vliegtickets te komen? Ik heb een paar tips voor je verzameld en ik wil ze dan ook graag met je delen.

 • Juiste moment boeken
  Je kan honderden euro’s besparen door op het goede moment te boeken. 6 tot 8 weken voor je vertrek zijn je vliegtickets gemiddeld het goedkoopst.
 • Niet vliegen in het hoogseizoen
  Het klinkt vrij logisch, maar vliegen in het hoogseizoen, tussen mei en september, is stukken duurder dan in het laagseizoen.Vliegen in de 1e week van november is het goedkoopst, in de 3e week van juli is het duurst.
 • Dinsdagmiddag boeken
  En als je dan een vliegticket 8 weken van te voren wil boeken, dan is het ook belangrijk op welke dag je dit doet. Ik heb het op mijn opleiding al geleerd, maar in de praktijk is het ook echt zo. Vliegtickets zijn op dinsdagmiddag het goedkoopst. De meeste luchtvaartmaatschappijen publiceren dan hun lastminute-weekenddeals en de prijs van een ticket gaat dan echt omlaag. Geen tijd op dinsdagmiddag? Probeer het dan in de nacht, want dan zijn er ook minder mensen die boeken. In het weekend een vliegtickets boeken is ook duurder, want dan zijn de meeste Nederlanders vrij en hebben dan tijd om een vlucht te boeken
 • Niet vliegen in het weekend
  In het weekend vliegen is ook duurder dan doordeweeks. Zo is vliegen op dinsdagmiddag of donderdagochtend het goedkoopst. Ik ga zelf ook altijd op dinsdag en ik bespaar zo heel veel euro’s.
 • Zoek met flexibele datums
  Zit je niet vast aan een bepaalde datum qua reizen? Kies je reisperiode dan zo ruim mogelijk, dat scheelt enorm in de prijs.
 • Zoeken en boeken op 2 computers
  Het klinkt een beetje vreemd, maar zoek je vliegticket via de ene en koop je ticket via een andere computer. Je zoekgegevens worden namelijk opgeslagen en onthouden. Internet weet wat je zocht en de prijs zal zo hoger uitvallen. Op de andere computer zullen de prijzen dus lager zijn.
 • Inschrijven
  Schrijf je in voor nieuwsbrieven van de luchtvaartmaatschappijen. Zo ben jij de eerste die alle aanbiedingen in de mail krijgt.
 • Bestemming openlaten
  Je kan de bestemming ook openlaten. Zo kijk je dus eerst welke bestemming en reistijd het goedkoopste is. En zo komt  er misschien wel een hele verrassende bestemming uit, eentje waar je zelf eerst niet aan gedacht had.
 • Enkele reis
  Koop geen retourtje, maar 1 ticket voor de heenreis en 1 ticket voor de terugreis via verschillende luchtvaartmaatschappijen. Een retourtje is namelijk duurder dan losse tickets.
 • Geen pakketreis boeken
  Nog 1 laatste tip van mijzelf. Koop je ticket los van je hotel, huurauto en transfer. Pakketreizen zijn namelijk duurder dan losse tickets

Dit waren mijn tips voor goedkope vliegtickets. Een kleine samenvatting van deze tip is: Boek 6 weken van te voren je losse vliegtickets op een dinsdagmiddag voor vertrek op een dinsdagmiddag in het laagseizoen. Zit je toch aan het hoogseizoen gebonden en kan je alleen in het weekend vertrekken, probeer dan goed en vaak te vergelijken. Heb je zelf ook nog tips? Laat het mij weten, dan kunnen we elkaar helpen! Succes!

Bronnen: Metro/Skyscanner/Mijzelf

Lees ook:10 tips: Zo scoor je die goedkope vliegtickets!
Lees ook:9 tips: Zo boek je goedkope vliegtickets
Lees ook:Onderzoek: Vliegtickets het duurst op vrijdag
Lees ook:Nieuwe service: je vliegticket doorverkopen
Lees ook:Tip: Voordelig je vliegtickets boeken tijdens Werelddeal Weken KLM

Geen reacties // Reageer