Kindervliegdagen: Kids mogen zelf vliegtuig besturen bij Aviodrome

Zelf je eigen vliegtuig besturen, dat is de droom van ieder kind. Aviodrome laat nu deze droom uitkomen tijdens de Kindervliegdagen. Kinderen mogen dan zelf achter de stuurknuppel zitten en het vliegtuig besturen. Hoe leuk is dat!

Tijdens de speciale Kindervliegdagen mogen jonge piloten van 8 tot en met 16 jaar de stuurknuppel van een Cessna 172 overnemen. Nu mogen de kids natuurlijk niet helemaal alleen in de cockpit zitten, ze worden gewoon begeleid door een ervaren piloot.  Voorafgaand aan de vlucht krijgen de jonge piloten een theorie-instructie over het vliegtuig waarin zij gaan vliegen. Na afloop krijgen de jonge piloten een certificaat. Vaders en moeders mogen natuurlijk ook mee, maar mogen ook op de grond blijven staan.

De Kindervliegdagen bij Aviodrome in Lelystad vinden plaats tijdens Pasen op 5 en 6 april, 17 mei, 21 juni (vaderdag), 19 juli, 23 augustus, 20 september en 18 oktober. Is er heel veel interesse, dan zullen er meer Kindervliegdagen worden georganiseerd.

De Kindervliegdagen zijn niet gratis. De kosten per rondvlucht zijn 135 euro voor 1 kind en 1 passagiers en 1 extra passagier is 35 euro extra. De prijs is inclusief entree. Een rondvlucht reserveren kan hier: aviodrome.nl/rondvluchten

En wil jij als volwassene nu ook graag een vliegtuig besturen, dat kan niet tijdens deze dagen, maar is in het weekend wel mogelijk. Kijk op de site om een vlucht te reserveren.

 

Lees ook:4-5 juni: Open Cockpitdagen Aviodrome
Lees ook:Een op de drie piloten wel eens in slaap gevallen tijdens vlucht
Lees ook:Somalische vrouw probeert vliegtuig te kapen in Nieuw Zeeland
Lees ook:Extra betalen om naast je kind te mogen zitten
Lees ook:Morgen: Nederlandse piloten EasyJet staken

Geen reacties // Reageer